kryddburken_bearnaisesas
Oj vilken fantastisk helg vi har här, sol, sol, sol!! Och solbrännan svider fint! 😀 Vädret här på ön är helt underbart och vi spenderar nog större delen av dygnen utomhus numera. Riktig sommarvärme nästan! Valborgsmässoafton firade vi självklart med lite grillat ute vid majelden. Av alla goda tillbehör så är såsen nästan det absolut viktigaste, bbq-sås, bearnaisesås eller chutney, vad som helst! Sås är ett måste! 😀 Här har jag gjort en kall variant på bearnaisesås som är grymt god! Den är busenkel att göra och bra mycket godare med hemmagjord! Som bas har jag använt cremé fraiche, vitvinsvinäger och schalottenlök. Kryddning är noga framtagen efter väldigt mycket provsmakning och avvägning hit och dit! Den här blev jag riktigt nöjd med! 😀 Prova vet ja! Önskar er alla en härlig fortsättning på denna valborgshelg!

kryddburken_grillsas

Kall bearnaisesås :
1 finhackad schalottenlök
2 dl  creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finhackad persilja
4 tsk torkad dragon
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 krm vitpeppar
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering.

kryddburken_kall_bearnaisesas
Såsen behöver stå till sig lite så att alla smaker framträder. Gör gärna såsen en dag innan.

kryddburken_grillat1
Kvällens grilltallrik; Vitlöksmarinerad ytterfilé, aromsmör, sallad, bea-sås och rostad färskpotatis.

Recept på aromsmör?
klicka här >>

24 svar till ”Grillat – med extra god kall bearnaisesås!”

  1. Filibabba profilbild

    ååh så gott det ser ut!! =)

    Gilla

  2. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Det lät verkligen intressant…
    Får man testa ju!
    Visst är det härligt väder !!!

    Ha en trevlig helg och fortsätt och njut!/Åsa.

    Gilla

  3. Proforma profilbild

    Bearnaisesås älskar jag! Måste testa ditt recept!

    Jag har en tävling hos mig där man kan vinna en Örtstege från Menu, passar väl dig som tycker om matlagning!
    Ha en fin dag!

    Gilla

  4. AnnLee profilbild

    Vad mumsigt! Speciellt den rostade färskpotatisen ser sååå god ut!
    Vi har ätit munkar och druckit sima, som vi finnar gör till valborg! Solen skiner även här i huvudstadsregionen!

    Gilla

  5. Jessica profilbild

    Den där beasåsen ser alldeles underbar ut så den måste absolut testas.

    Hoppas ni får en fortsatt varm och solig helg!

    Gilla

  6. Helen profilbild

    Ser betydligt godare ut än bearneise från påse. Men man kan fuska lite som jag, gjorde kantarellsås från påse och la i färska och vipps trodde alla att jag varit jätteduktig.
    Ha en skön lördag

    Gilla

  7. åsa - hello sugar! profilbild

    ja det måste ju vara underbart att bo på öland nu när solen och värmen äntligen kommit. tack för receptet på beasås, låter super! 🙂

    Gilla

  8. Lisa profilbild

    Vilken fin blogg! Måste göra bearnaisesåsen en dag när vi grillar. Låter gott! Fortsatt trevlig helg!

    Gilla

  9. annsann profilbild

    Som älskare av bearnaisesås var jag ju bara tvungen att låta mig inspireras av dig! Det blev jättegott, gjorde dock några små ändringar då jag äter enligt LCHF. http://annsann.wordpress.com/2009/05/02/chou-fleur-duchesse-blomkalsduchesse-lchf/

    Detta kommer helt klart att bli en av sommarens favoritsåser.

    Kram!

    Gilla

  10. Lena Svensson profilbild

    Morning, ville bara önska en riktigt fin dag 🙂
    Kram lena

    Gilla

  11. Kalasgott profilbild

    Gott det där! Tycker mycket bättre om den kalla än den varma faktiskt, speciellt på sommaren till grillat ja!

    Gilla

  12. Pialotta profilbild

    Ser mycket gott ut det där.. saften rinner till, men just nu sitter jag med en väldigt uppsvälld mage som inte alls vill ha den mat jag frossat i;-)
    ha de fint i Majsolen.. visst är det en underbar tid nu.. så tidigt varmt har det väl aldrig eller mycket sällan varit..
    Kram på dig du solbrända.. jag tar det väldigt lugnt i solen ännu.. hoppas på en varm o skön sommar vid stranden senare..

    Gilla

  13. Jennie profilbild

    Åh, vad bra! Älskar bea men tål inte äggula så detta är perfekt – ska testas till helgen! Tackar!

    Gilla

  14. I Nadjas kök profilbild

    Som vanligt Linda så ser bilderna väldigt lockande ut 😀

    Ha en fin vecka,
    Nadja

    Gilla

  15. Lena Svensson profilbild

    hallå där, hoppas du haft en fin dag och får en fin kväll 🙂
    Kramar Lena

    Gilla

  16. jessica profilbild
    jessica

    Otroligt va mycket gott man hittar här..

    Gilla

  17. Åza profilbild
    Åza

    Hej!
    du har BRA recept, superfina bilder och bra blandning på allt! Jag får en hel del inspiration av dej till mitt jobb i restaurangköket.Ville bara säga det 🙂 Ha det gott/ hälsn Åza

    Gilla

  18. Fridas kök profilbild

    Åh, den där bea-såsen verkar ju underbar!! Måste jag prova nästa gång vi grillar! 🙂

    Gilla

  19. frida profilbild

    Å vad gott! Jag har tidigare gjort en där man måste börja med att koka ihop massa saker- det här verkar mycket enklare! bra tips!

    Gilla

  20. Lena profilbild

    Hej hopp!

    Här är allt bra!
    Smyckestillverkning stup i kvarten, såsnart druknar familjen i smycken!
    Har lämnat lite smycken till försäljning på min arbetsplats, vi får se hur det går!
    Alltid nervöst att sälja något som man gjort själv!
    Man blir så himla rädd vad andra ska tycka o tänka ; )

    Hoppas allt är bra med dig!

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

    Gilla

  21. Lisa profilbild

    åh vad sugen jag blev på grillat då

    Gilla

  22. […] Helstekt kotlettrad Publicerade 02 juli 2009 Kött , Potatisrätter , Såser & Dressingar Leave a Comment Tags: benfri kotlettstek, bilder, fläskkött, foto, fylld kotlett, helstekt kotlettrad, kryddburken, matblogg, recept, soltorkade tomater, stek i ugn, stek på låg värme, stektermometer Som om det inte var tillräckligt varmt inne idag så har jag haft ugnen igång för att bättra på temperaturen! Jag köpte en hel bit benfri kotlettrad för nån dag sen och kollade runt lite igår vad jag skulle göra med den… Fick lite inspiration av Jessica med matbloggen “Hallon & Blåbär“, där hade hon lagat en fylld kotlett och det såg himla gott ut! Jag har gjort en del små justeringar, bl a. lite lägre ugnstemp för att få köttet riktigt saftigt och min fyllning består av skinka + soltorkade tomat i vitlöksolja, men ingen philadelfiaost.  Det här rekommenderar jag er varmt att testa! Det var riktigt gott tillsammans med klyftpotatis, sparris och hemmagjord kall  bearnaisessås. […]

    Gilla

  23. roffekock profilbild

    Hej Kryddburk.

    En god sås behövs alltid och nu undrar jag om du har koll på hur länge en sådan sås kan förvaras i kyl eftersom du har rå lök i. Skulle man inte kunna Blanchera den i lite fett el smör innan man blandar den med majon och på så sätt få längre hållbarhet. Skulle ju vara trevligt att ha en balja på lut så att säga så man inte behöver att mecka för ofta.

    Ser gott ut ditt upplägg (som vanligt)

    Med soliga hälsningar från/rolf

    Gilla

  24. […] serverade jag stekta skivor av älgfransyska, smörstekta champinjoner, grönsaker och en kall bearnaise inspirerad av Kryddburken. Jag tog dock lökpulver istf schalottenlök, vanlig crème fraiche istf […]

    Gilla

Lämna ett svar till Lena Svensson Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect