
Kotletter är inte ofta vi gör här hemma. De blir lätt torra och tråkiga. Men får de brässera i en god buljong länge så blir det möra och smälter i munnen. Här har jag valt en god rödlöksbalsamico och serverat med smörstekta grönsaker. Fräsch vårmat helt enkelt!
Kotletterna :
Stek kotletterna i gjutjärnsgryta tills de fått fin färg. Krydda med nymalen svartpeppar och lite salt. Slå på köttbuljong ca 1 liter och låt kotletterna brässera ca 50min så de blir riktigt möra. Använd buljongskyn till rödlöksbalsamicon.
Det här behöver du :
3 rödlök
2 msk crema balsamico
3 dl buljongsky från kotletterna
1 tsk soya color
GÖR SÅHÄR :
Skala och dela rödlökarna på mitten. Skär tunna skivor. Fräs upp i stekpanna i lite smör så löken blir mjuk och glansig. Tillsätt balsamicon, buljongskyn och soya color. Låt allt redurcera ihop till en krämig sås på medlemvärme, ca 10 min.

Skiva rödlöken tunnt.

Fräs i stekpanna med lite smör.

När löken blivit mjuk och glansig, tillsätt balsamicon och buljongskyn.

Soya color ger fin färg!

Hit kan du förbereda. Förvara i kylen och värm på strax före servering.

Lätt förvällda morötter och gröna bönor steker jag på med en klick smör i samma panna, det ger god smak och passar perfekt ihop med kotletterna och rödlöksbalsamicon. Smaklig måltid!

Lämna ett svar till kardemummagumma Avbryt svar