
Gokväll i stugorna! Hoppas ni alla haft en trevlig helg med fint väder! Här på ön skiner solen och det är riktigt varmt och gott ute! Ikväll har jag gjort en stor ugnsform med köttfärsgratäng, perfekt mat att förbereda dagen innan om man har ont om tid i veckodagarna! Pasta + köttfärs + ostsås! Enkelt och supergott! Har man dessutom överbliven köttfärssås så är detta perfekt! Om inte så rekommenderar jag detta receptet på köttfärssås med massa goa kryddor!
8-10 port
Det här behöver du :
400 pasta
500 gram blandfärs
1 gul lök
1 purjolök
1 burk Mutti finkrossade tomater
1 msk oregano
1 tsk ungersk paprika malen
½ tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt
Ostsås :
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l mjölk
Salt
Vitpeppar
Riven muskotnöt
2 dl riven lagrad ost
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enl. förpackningen. Spola i kallt vatten och låt stå så länge. Finhacka lök och purjolök. Fräs ihop med färsen i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater och krydda. Låt puttra ihop ca 5 min.
Smält smör i en kastrull till ostsåsen. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölet till en slät kräm. Slå på lite mjölk i taget och koka på låg värme. Allt eftersom tjocknar såsen. Krydda med vitpeppar, salt & riven rivet skal av muskotnöt. Smaka av. Ta sedan av kastrullen från plattan. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta ner.
Fördela pastan i en smord ugnsform. Slå över färsen och avsluta med ostsåsen. Gratinera i ugn 220 grader ca 30 min.

Koka pastan, skölj den i kallt vatten och ställ åt sidan så länge.

Fräs gul lök, purjolök och färsen ihop! Tillsätt tomatkross och kryddorna!

Färdig köttfärssås.

Fördela pastan och köttfärssåsen i en ugnsform.

Häll på ostsåsen. Gratinera i 220 grader ca 30 min.

Färdig gratäng!

Himmelskt gott!! Smaklig Måltid!
Fler recept med färs, läs här >>

Lämna ett svar till Proforma Avbryt svar