kryddburken_chokladkakor1
Skurna chokladsnittar är väl aldrig fel till kaffet! Idag ska vi ha personalmöte här hemma och dessa härliga kakor kommer passa bra till kaffet! Härliga sega blir dom med lite sirap i också! Ha en bra dag allihopa! 😀

Det här behöver du :
200 gram margarin
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät och fast deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda 13-15 min i 200 grader.  Låt svalna något. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv. Förvara torrt.

kryddburken_mordegskakor
Lägg ut rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till lätt.

kryddburken_chokladsnittar
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

kryddburken_skurna_chokladbrod
Grädda 13-15 min i 200 grader.

kryddburken_chokladbrod
Skär upp kakorna med sneda snitt med en vass kniv när de har svalnat något.

Fler recept på småkakor :

Choklad Cookies
kryddburken000612

Brysselkex
lryddburken0000165

Hallongrottor
kryddburken0000160

23 svar till ”Sega Chokladsnittar”

  1. Chezsofia profilbild

    En riktig klassiker till kaffet!
    Ser smaksigt ut. =)

    Gilla

  2. ACG profilbild
    ACG

    Ser goda ut. Hur länge håller dom sig? Är dålig på det här med hållbarhet. Har gjort dina brysselkex med både gul, rosa och blå karaamellfärg nu, har vart många kalas och dom var en hit. Tvingade folk att äta upp dem 😉 då jag inte visste hur länge dom höll sig.

    Gilla

  3. I Nadjas kök profilbild
    I Nadjas kök

    Hua! Gör inte så mot mig! Jag är helt såld på småkakor.

    Ha en bra dag,
    Nadja

    Gilla

  4. Mulle Krokodilrumpa profilbild

    Får jag smaka, skulle behöva lite choklad…

    Gilla

  5. carolina profilbild

    dom där är underbart goda, en av mina favoriter att göra när jag jobbade på bageri. när dom precis kom ut ur ugnen vardom underbart sega och varma 🙂

    Gilla

  6. Fridas kök profilbild

    Mmm, jag älskar småkakor! Bakar det dock alldeles för sällan! En av favoriterna är helt klart Brysselkexen!

    Gilla

  7. MaddeQ profilbild

    Åh vad kul med lite tips på småkakor.
    Brysselkexen påminner om min barndom…mamma bakade alltid dom på våren.Jag minns att jag och mina två systrar satt och fikade ute för första gången….då fick vi nybakade brysselkex.
    Tack för trevlig blogg=)

    Gilla

  8. Leyla profilbild

    ojoj, vad goda de såg ut mmm…det ska vi prova hemma 🙂

    Ha de!
    Leyla

    Gilla

  9. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Gott gott! 🙂 Småkakor ska et va till kaffet..

    Gilla

  10. Växelhäxan profilbild

    Både jag och dotter älskar dessa kakor..
    Sirap i? intressant de måste vi pröva nästa gång det bakas..

    Gilla

  11. trebarnmamman profilbild

    åå ser inte dumma ut !! Men jag vill ha dem tunna och lite knäckiga men lyckats aldrår dem bara höga och mjuka , men jag har aldrig haft sirap i så jag ska kanske prova !!! // Anna

    Gilla

  12. Kalasgott profilbild

    Smarrigt värre!!

    Gilla

  13. Johanna profilbild

    Vet DU hur farligt inspirerande det är att läsa din blogg Linda?:P Jag hade femton minuter kvar till mitt arbetspass igår när jag kom in på din blogg och såg dom här härliga bilderna. Vad tror du att jag satt och gottade i mig en halvtimme senare?

    Sirapen gör VERKLIGEN sitt!!!:)

    Ha en bra dagkramar
    Sjukt goda blev dom!

    Gilla

  14. frida profilbild

    Det är några av mina favoritkakor! Önskar verkligen att jag hade några nu! Tack för god inspiration!

    Gilla

  15. Jasmine / Unga Morsan profilbild

    Jag älskar sega chokladsnittar! Yummie! Måste baka dessa snart..

    Gilla

  16. Katrin profilbild

    Genast blev jag sugen på att baka småkakor! Kan man frysa chokladsnittarna och brysselkexen? Jag har faktiskt aldrig ätit brysselkex, min mamma är tydligen inte som andra mammor;) Är de lika Highlander shortbread?

    Gilla

  17. Cissy profilbild

    Dessa blev fantastiskt goda! Din blogg förgyller mitt liv en aning 🙂 Tack!

    Gilla

  18. […] med bilder från tillagningen. Här finns också recept på sötsaker som Sega chokladsnittar och […]

    Gilla

  19. Emma profilbild
    Emma

    Jag vet inte riktigt vad som blev fel, jag gjorde chokladsnittarna idag men de blev inte alls så som på bilden. De flöt ut, blev alldeles för tunna och smakade inte alls så gott som de borde ha gjort. 😦 Vad hände?

    Gilla

  20. Camilla /mingodasida profilbild

    Hej!

    Jag provbakade dessa i förrgår och la upp receptet på min blogg. Gjorde lite småmissar men de blev goda ändå 😀

    Mvh Camilla

    Gilla

  21. Annah - mamma till finaste pärlan Chloé profilbild

    Bakade dessa idag, sååå goda!
    Tänkte höra om det är okej om jag lånar en av bilderna till min blogg? Länkar självklart och skriver vart jag hittat receptet.

    Gilla

  22. Anna profilbild
    Anna

    nja, rulla degen gick inte alls, den blev för torr! jag gjorde exakt enligt receptet med mått och allt men jag fick ta mindre bitar och nypa ihop det, rulla gick inte då smulade det sönder. Nu är de i ugnen, får se hur det blir.

    Gilla

  23. Isabelle profilbild
    Isabelle

    Det här receptet stämde inte alls. Gjorde exakt som receptet säger men det blev bara skit av alltihop, omöjligt att få det att hålla ihop och det var långt ifrån att man skulle kunna rulla ihop det på något sätt. Riktigt dåligt recept.

    Gilla

Lämna ett svar till » Fyra matbloggar som får det att vattnas i munnen Alla MUFbloggs-inlägg! Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect