kryddburken_buffe-91
Nu är ni många som mailat och frågat om dessa köttbullar så här kommer recepet på riktigt kryddiga  & goda köttbullar vi hade till påskbordet!

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 kruka persilja alt. 4 msk torkad
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl tomatkross (Mutti´s)
2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
2 msk potatismjöl
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka persilja & vitlök och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Potatismjölet gör att köttbullarna håller formen och inte blir smuliga! När du lagt ut dom på plåten strö över lite extra persilja!

kryddburken_buffe-71
Att steka köttbullar i ugn är en självklarthet hos oss! VARFÖR stå vid spisen och passa stekpanna, skaka, rulla, peta, det osar och stänker! Nix, numera gör jag alltid köttbullar i ugnen. Blanda smeten till köttbullarna och rulla till önskad storlek. Lägg på en blöt skärbräda så länge. Ställ in en plåt med lite smör på i 200 grader. Låt smöret smälta på plåten, ta sedan ut den och lägg på köttbullarna! Stek i ugnen, allt ifrån 15 – 30 min beroende på köttbullarnas storlek. Ta ut plåten efter halva tiden och skaka runt dom lite. Enkelt och väldigt smidigt! 😀 Provkolla en köttbulle efter 15min om den är helt genomstekt.

22 svar till ”Kryddiga köttbullar med Vitlök & Sambal Oelek”

  1. Ann-kristinS profilbild
    Ann-kristinS

    Tack för tipset ,dom här ska jag prov laga en dag 😉

    Gilla

  2. annsann profilbild

    Brukar också steka mina i ugnen, tycker det är perfekt om man gör köttbullarna dagen innan eller ska frysa in för då blir de inte så mörka när man steker på dem i stekpannan sedan.

    Har förresten lyckats hitta Mutti-såsen på coop och den lär jag handla fler gånger, rackarns så fin den var!

    Gilla

  3. Nina profilbild

    Bra tips! Har inte ens tänkt på att steka dom i ugnen ; )

    Gilla

  4. Cecilia profilbild

    Finfina, vi gillar kryddigt, men är de barnvänliga? 🙂

    Gilla

  5. Lena profilbild

    Mums!!!

    Hoppas ni haft en skön påskhelg!

    Kram Lena

    Gilla

  6. Lena profilbild

    Vi har haft en lugn och skön påsk!
    Med mycket grillning och mys!

    Hade gärna velat vara ledig lite till!

    Kram Lena

    Gilla

  7. mela profilbild

    detta skall jag testa.
    har publicerat köttbullslänken på min blogg

    Gilla

  8. Johanna profilbild

    Ja, mina födelsedagsblommor ju:)

    Gilla

  9. Johanna profilbild
    Johanna

    Tack så mycket 🙂

    Gilla

  10. I Nadjas kök profilbild
    I Nadjas kök

    Dessa köttbullar måste jag bara prova. Älskar allt med lite sting i.

    Ha en toppenfin dag!
    Nadja

    Gilla

  11. Ebba profilbild

    Perfekt, det blir en solklar test ikväll. Tack för tipset!

    Gilla

  12. Cissy profilbild

    De här var goda! Kryddiga var de verkligen, så är lite tveksam till om pojkvännen kommer att uppskatta dem när han får smaka imorgon.. Men jag tyckte om dem i alla fall!

    Gilla

  13. Fröken Dill profilbild

    Vilken god kryddning! Och vilket bra tips att steka bullarna i ugnen. Det ska jag prova.

    Hälsar fröken Dill

    Gilla

  14. Johanna T profilbild

    Låter och ser väldigt gott ut!

    Jag kokar alltid mina köttbullar! bara att släppa ner i sjudande buljong och när de är klara flyter de upp.

    Då kan man packa dom i påsar och frysa – för att sen ta fram lagom mycket och steka på 🙂

    Sen rullar jag inte heller, efter ett par julbord på stora krogar så sitter snitsen med att spritsa köttbullarna

    Gilla

  15. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Javisst är det smidigt att göra dom i ugnen!!
    Gör också det…
    Dessa verkar supergoda!Ska helt klart provas inom kort!

    Kram Åsa

    Gilla

  16. Anna profilbild

    Supergoda köttbullar, dom ska absolut testas.

    Gilla

  17. Karin/Rosa maränger profilbild

    Kikar in för att göra dessa köttbullar idag. Verkar så himla goda.

    Ha en bra söndag =)

    Gilla

  18. Karin/Rosa maränger profilbild

    Blev mkt goda. maken tyckte att det var de godaste köttbullar han ätit. Tyvärr skar jag av mig halva fingret (ok då lite överdrivet men nästan =) när jag hackade persiljan så nu är jag omplåstrad och tror inte att jag kommer kunna jobba på några dagar …men goda blev de, man får ju offra sig lite för konsten…

    Gilla

  19. Lena Hanebrant profilbild
    Lena Hanebrant

    Så vackra bilder du har. Ser ut att vara läckra recept. Köttbullarna skulle jag kunna tänka mig att göra ganska snart. Har funderat på att göra en egen blogg. Är det inte svårt? Hur får man in bilder? Kan man göra det lätt?

    Gilla

  20. Dino profilbild

    Dom här köttbullarna ska jag göra imorgon! Tog nyss fram ett paket färs ur frysen så jag tackar ödmjukast för receptet! Sambal brukar jag ha i när jag gör köttfärsbiffar (kryddar sen med citronpeppar) men vitklök har jag inte ens tänkt på. konstigt nog för jag älskar det!
    Och att göra dem i ugnen har jag inte ens tänkt på…så dum jag är. Svär mängder de gånger jag gör köttbullar till släktfiranden och måste stå och steka i typ två timmar 🙂

    Gilla

  21. Jessica Lindgren profilbild
    Jessica Lindgren

    Testade det här receptet för ett tag sedan och de blev en stor favorit hos alla familjemedlemmar! Tack!

    Gilla

  22. […] blev det smarriga vitlöks- och sambal oelekköttbullar till middag. Jag har suttit och letat recept på mat som man kan laga till vardags och försöka […]

    Gilla

Lämna ett svar till Åsa/ensidamedmat Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect