kryddburken_fylld_kyckllingfile
Godmorgon på er kära läsare! Nu har helgen passerat med underbart väder med strålande solsken emellanåt! Ny vecka och nya recept på gång! Här har vi en helgmiddag med det lilla extra, ja gorgonzola-osten!!  Sås på mögelost är bland det godaste jag vet och förutom gorgonzola, roquefort, st agur och cambozola, så är faktsikt den svenska varianten Kvibille riktigt god den också! Här har jag fyllt kycklingfileér med knaperstekt bacon! Supergott tillsammans med hemmagjord klyftpotatis och den underbara gorgonzolasåsen! Hoppas ni allihopa har haft en trevlig helg! 🙂

Det här behöver du :
5 kycklingfileér
2 pkt bacontärningarna (280 gram)
2 pkt skivat bacon
Nymalen svarteppar

GÖR SÅHÄR :
Knaperstek baconet och lät rinna av  på hushållspapper. Putsa fileérna och skär ett snitt längs med men inte helt igenom. Fyll fileérna med bacon och linda 2-3 baconskivor runt varje filé. Stek fileérna på hög värme i stekpanna med lite olja så de får en fin gyllenbrun yta! Lägg upp på ugnsfast fat och efterstek i ugn på 200 grader. Använd en stektermometer och ta ut fileérna när den visar 70 grader.

Gorgonzolasås :
1 tsk smör
2 dl mjölk
½ dl vitt vin (kan uteslutas)
200 gram gorgonzola
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält lite smör i en kastrull, tillsätt mjölken och vinet och låt koka upp. Dra ner värmen och smula ner osten. Låt den få smälta ner i såsen på låg värme och låt småputtra ca 5min. Ev. kan du röra ner knappt en matsked vetemjölet i smöret innan mjölken och vinet tillsätts, då får du en redning med en tjockare sås.

kryddburken_kyckling_i_ugn
Stek kycklingfileérna i ugnen på 200 grader, använd en stektermometer och ta ut kycklingen när den visar 70 grader.

20 svar till ”Baconfyllda Kycklingfileér, Gorgonzolasås & Klyftpotatis”

  1. Love for Food profilbild

    Godmorgon! Det där såg helt fantastiskt ut! Alltid kul med kyckling, delvis är det underbart gott också kan man göra så mycket med det bara man har lite fantasi =)

    Gilla

  2. Anna Gustafsson profilbild

    Det där såg ju fantastiskt gott ut , lika härligt varenda gång att kika in till dig för att se vad du hittat på !!!Ha de så gött !!!

    Gilla

  3. Filibabba profilbild

    åh vad gott! 😀

    Gilla

  4. Love for Food profilbild

    Svar: Tack så mycket! Jo det var riktigt gott också 😀

    Okej, jo det är trist när sånt händer, jag är fotograf och har också råkat ut för sånt några gånger, har bara sett till att de tagit bort bilderna och sen inte gått vidare med det.. Jag läste det i en av mina läroböcker när jag pluggade, är iof 2 år sedan nu, så summan kan självfallet ha ändrats, men då var det iaf den summan.

    Gilla

  5. Gnopps profilbild
    Gnopps

    Det ser ju supergott ut, jag brukar göra liknande rullader å då lägga inlagd paprika längst in.

    Gilla

  6. I Nadjas kök profilbild
    I Nadjas kök

    Ser så gott ut!

    Gilla

  7. Annelie profilbild

    Mums vad gött detta lät.
    Ska jag nog göra en av dagarna mamma & pappa är nere hos oss.

    Tack för allt.. // Kramar Annelie

    Gilla

  8. Jessica profilbild

    Ser supergott ut, ska definitivt prova kycklingen dock med en annan sås eftersom mögelostar inte är nån favorit här hemma.

    Gilla

  9. Johanna profilbild

    Min första reaktion var: kyckling utan glas hoppas jag:)

    Men det där såg himmelskt ut:)

    Gilla

  10. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Ännu ett superrecept…!!:D
    Här är allt bra..såg att du undrade om jag gjorde egen kebabkrydda och jag önskar jag kunde svarat ja …men jag kör med Kockens eller Knorr heter den väl nu..?
    Ska absolut fundera på att göra egen nu;)
    Tack för den fina komplimangen om min dotter!!
    Tycker din dotter är sååå otroligt söt oxå!

    Ha en trevlig kväll!!

    Gilla

  11. Lena profilbild

    Önskar dig en trevlig kväll!

    Sov gott!

    Kram Lena

    Gilla

  12. Kalasgott profilbild

    Kyckling, bacon och ädelost är en svårslagen kombination som alltid är retande gott!!

    Gilla

  13. Frida profilbild
    Frida

    Men hur får man baconet att inte rulla ut, alltså hur sitter det fast runt kycklingen? tandpetare?

    Gilla

  14. Johanna profilbild

    Hörru Linda, idag är jag extranyfiken på just ditt svar iom att du driver en matblogg.

    Önskar dig en toppendag:) Hoppas ni har vårit och soligt, här är det bara moln och regn. Men vårväder det med:)

    KRAMAR!:)

    Gilla

  15. Therese profilbild

    Åh vad det såg gott ut med kycklingen.
    Gorgonzolasåsen får mig att längta till sommaren och grillat.
    Brukar ha den till just grillat.
    Vi gjorde ett tappert försök att grilla i helgen, gick dock inte så bra, slutatde med att vi fick steka köttet i stekpannan.
    Jaja mätt blev vi i allafall.
    Kikar in här dagligen.
    Tack för en toppenblogg.
    Mvh

    Gilla

  16. Daniel profilbild

    ojojoj det där ska testas ikväll!

    Gilla

  17. Unga Morsan profilbild

    Det ser så jättejättegott ut verkligen! Gorgonzolasås är ju ljuvligt gott.. Yumyum!

    Gilla

  18. sofia profilbild

    åh! det där såg gott ut 🙂

    Gilla

  19. sofia profilbild

    åh det där såg gott ut! 🙂

    Gilla

  20. Anna profilbild

    Hej världens allra bästaste Kryddis!! Förlåt för att jag är så frånvarande och dålig på att skriva just nu.. men et blir lixom ingen tid över till datorn riktigt 😦 Är allt bra med dig och familjen? Ledig i påsk eller ska du jobba? Jag jobbar hela påsken men på lördag ska jag och Stevie på ngn fest så det ska bli skoj 🙂 Sen har jag vissa planer på att äta alldeles för mkt godis också ;P Kramelikram

    Gilla

Lämna ett svar till Annelie Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect