kryddburken0000697
Ibland är det himla gott med bröd till en mustig köttgryta. Ni vet så man kan sitta och doppa brödet i såsen och bara njuta av alla smaker som finns kvar på tallriken! Då är detta perfekt! Jag ska inte kalla dom för baguetter för då får jag väl hela brödbloggs-kåren på mig! Riktiga baguetter ska ju göras på surdeg! Men detta bröd är enkelt och väldigt gott! Under tiden grytan står på spisen och puttrar han man ju ändå inget särskilt för sig. Passa då på att baka detta bröd med en härlig god knaprig skorpa!

Det här behöver du :
25 gram jäst (½pkt)
6 dl vatten
½ dl olja (solrosolja)
2 tsk salt
15 – 16 dl vetemjöl special

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt oljan, salt & nästan allt mjöl. Spara lite till utbakning. Knåda degen smidig ca 10 min. Låt jäsa i bunke ca 1 timme övertäckt med bakduk. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i tre delar. Kavla ut degbitarna och rulla ihop till långa bröd. Lägg på plåt med bakduk över och låt jäsa ytterliggare 30 min. Sätt ugnen på 275 grader. Spraya bröden med en blomspruta med vatten före gräddning. Grädda ca 15-20 min. När 5 minuter av gräddningstiden återstår, öppna ugnsluckan och spraya på bröden. Låt dem svalna utan bakduk på galler!

kryddburken0000696
 
Tips på lite köttgrytor kanske?

17 svar till ”Gott bröd till mustiga Köttgrytor”

  1. Karin/Rosa maränger profilbild

    Håller med, det är verkligen gott med bröd till soppor och grytor.

    Gilla

  2. Maria profilbild

    Mmm ser riktigt gott ut. Bra sida för inspiration!

    Gilla

  3. Unga Morsan profilbild

    Mmm, gott. Vi bakade ett liknande bröd till en enkel gulaschgryta jag gjorde häromdagen. Har ingen bild på grytan dock, så jag laddar nog inte upp det på bloggen denna gång.

    Gilla

  4. Nina profilbild

    Det ser jättegott ut!Du har en jättetrevlig blogg:)

    Gilla

  5. Ninne profilbild

    Det där brödet ser jättegott ut, ska sparas till framtida bak!

    Gilla

  6. stoffern profilbild
    stoffern

    Oj, dom såg ju smarriga ut 😀
    Nu blev man ju hungrig

    Gilla

  7. AnnLee profilbild

    Mumsigt såg det där ut! Jag bakar numera matbröd minst en gång i veckan. Har tröttnat på det industribakade som finns i affärer. Bakar man en gång i veckan så räcker det nästan hela veckan eller så kan man baka kalljästa frallor. Färskt bröd till frukost! Mums!

    Gilla

  8. turez profilbild
    turez

    Du kan ju bjuuda lite va 😉

    Gilla

  9. Lena profilbild

    Vilket underbart bröd ; )

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

    Gilla

  10. Inga-Lisa profilbild

    Vad sägs om att överraska älsklingen med en riktigt speciell alla-hjärtans-dag-present? Kolla in min blogg!

    Gilla

  11. Jennie profilbild

    Vilka härliga bröd! Älskar när det är en knaprig skorpa på, mums! 🙂

    Gilla

  12. Johanna profilbild

    Åh, man blir verkligen sugen på en mustig gryta och bröd att doppa när man läser ditt inlägg!

    Gilla

  13. Nadja profilbild
    Nadja

    De ser jättefina o knapriga ut! Mums.

    Gilla

  14. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Jag håller med, det är det godaste. När vi äter kräftor brukar mamma tillaga dem i en vinsås och att sedan doppa brödet i det, ljuvligt! Om inte annat så behövs det för att det inte är så mycket mat i kräftorna. 😉

    Emma

    Gilla

  15. […] recept på köttgrytor : Favoritgryta med rödvinssås Söndagskalops Gott bröd till mustiga grytor Inga kommentarer än så länge Kommentera RSS för kommentarer till det här inlägget. […]

    Gilla

  16. […] mars 13, 2009 · Arkiverad under Enkelt & Gott, Grytor, Kött &#183 Tagged bouef bourgignon, köttgryta Tack för alla lyckoönskningar!! Det värmer Företaget har fått en god start. Vi skickade iväg de första leveranserna igår och har skickat idag också. Jag och Aurora började fota lite inför ett påskkort och min mormor var här och hälsade på. Men mitt i allt detta så kände jag för att göra ett riktigt härligt långkok, och vad passar då bättre än en god köttgryta? Jag gjorde en Boeuf Bourgignon – fantastiskt god, klassisk gryta. Jag gjorde den igår men vi åt den idag. Detta recept är på mitt vis för att få så mycket smak ur alla ingredienser som möjligt, men man kan ju göra lite som man vill med en köttgryta tycker jag. Jag hade tre sorters lök i, men bara för att jag älskar smaken och tycker det blir mustigt. Man kan ju ta de sorter som man själv gillar bäst.    Sen serverade vi med potatis och Faringlaserad Steklök, som för övrigt passar för många olika maträtter – fantastiskt gott! Och till det så bakade jag bröd till som jag hittade här. […]

    Gilla

  17. Natalie profilbild
    Natalie

    Linda..Kan man frysa brödet?
    Ska ha dop och vill ha ett bröd till buffen men måste ha ett bröd som jag kan baka nu och frysa. Tacksam för svar!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect