
Nygräddade våfflor är väl aldrig fel! De passar perfekt som efterrätt till torsdagssoppan! Våffeldagen är egentligen inte alls nån våffeldag utan en vårfrudag (Jungfru Marie Bebåedelsedagen) som infaller den 25mars! En ren tungvrickning av svenska folket har alltså gett oss denna eminenta dag! Det tackar vi för! 🙂 Här kommer ett busenkelt recept som alltid står sig! Våfflorna blir frasiga och goda! Smeten är helt utan ägg & smör.
Det här behöver du :
4 dl vetemjöl
3 dl kallt vatten
½ tsk salt
4 dl vispad grädde
GÖR SÅHÄR :
Vispa mjölet och vattnet till en tjock smet. Tillsätt saltet. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten stå framme ca 1 timme. Vispa grädden hårt och blanda ner i smeten precis före gräddning! Grädda & njut!

Nykokt hallonsylt som är rykande het smakar gott till våfflorna!

Jag & barnen och min lillasyster Sanna fick oss en trevlig fikastund idag på eftermiddan!

Lämna ett svar till kardemummagumma Avbryt svar