kryddburken0000661
Macadaminöten kommer från Australien och är en riktigt fet nöt, ca 80% fett innehåller den. Den är också fylld av massor av antioxidanter som vi nog alla behöver i dessa influensa & förkylningstider! Jag fick lite provpåsar från Exotic snack (macadaminötter, valnötter, pinjenötter samt bärmix)som ska bli spännande att använda! Jag återkommer med recept! Har ni själv några ideér? Valnötter har jag ju tidigare använt i bröd, och rostade pinjenötter är en riktigt favorit till pasta. Bärmix kanske man kan ha i något gott bakverk, till musli eller annat?!

kryddburken0000657
Ekologiska kravmärkta snacks från www.nilssonsgott.se

17 svar till ”Nyttiga Eko-Snacks!”

  1. Amiechan profilbild
    Amiechan

    I somras var första gången jag åt makadamianötter och tyckte om dem. Detta sammanföll också med att det var första gången jag åt makadamianötter som inte legat blandade med andra nötter i påse.

    Jag tror att alla gånger tidigare hade jag ätit och känt smaken av att nötterna börjat härskna. Och härskna nötter är inte gott (eller nyttigt).

    Kan det vara så att makadamianötter härsknar snabbare när de är blandade med andra nötter? Eller har jag bara haft otur helt enkelt?

    Gilla

  2. Johanna profilbild
    Johanna

    Leila har ett recept på gyllene makadamianötter som jag har prövat, det blev supergott!
    Ska leta efter det när jag kommer hem. /Johanna

    Gilla

  3. Elin profilbild

    Nötterna är riktigt bra! Vi fick ett gäng påsar på posten förra veckan och de är jättegoda!

    Gilla

  4. Fröken Dill profilbild

    Jag älskar macadamianötter, men de måste vara pinfärska. Min kille brukar göra en fantastisk afrikansk rätt med macadamianötter.
    Många hälsningar från fröken Dill

    Gilla

  5. Mian profilbild

    Jag brukar köpa bra macadaminanötter i plåtburk (på Liedl). Dessa har inte smakat härsket. Däremot har jag köpt i påse flera ggr och de har inte varit goda alls.

    Gilla

  6. Annika profilbild

    Jag har lagat en fantastisk blomkålssoppa med inspiration från tidningen Mat & Vänner, som toppas av macadamianötter, smakrik olivolja och färsk timjan.
    http://annikas-smaskens.blogspot.com/2008/10/nnu-en-bleksiktig-soppa-blomkl-med.html
    Har inte prövat mina testpåsar ännu , förutom de chokladdoppade nötterna, som jag tyckte var sisådär…

    Gilla

  7. Jennie profilbild

    Jag älskar macadamiannötter! De är bara för goda! Mums! 🙂

    Gilla

  8. maria profilbild
    maria

    Hejsan, honungsrostade macadamianötter är ett tips! så gott!

    Gilla

  9. Janne profilbild

    Oojj…. detta var en trevlig blog!! Hit kommer jag gärna tillbaka!

    Mvh//Janne

    Gilla

  10. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Åååh älskar makadamianötter! Brukar ha dem i olika grytor, men även gott att äta som de är! 🙂

    Gilla

  11. elena cn profilbild

    Men titta! Där ligger ju vårt fredags gott:)

    Gilla

  12. sofie profilbild
    sofie

    Fin blogg

    Gilla

  13. sofie profilbild
    sofie

    Vart får du smakproven ifrån?? Vill oxå

    Gilla

  14. ida profilbild

    Här finns det många ”chocolate chip cookies” med macademianötter i. Väldigt gott tillsammans med chokladen! Fast något recept har jag ju tyvärr inte… 😦
    Det ska bli kul att se vad du hittar på med smakproverna!

    Gilla

  15. Marias Kakburk profilbild

    Nötter är otroligt gott, själv är jag halvt beroende av pistagenötter, brukar bli en fin liten skalhög på kvällarna:)

    Gilla

  16. Cathrin profilbild

    Det är ju bara synd att de är så otroligt dyra!

    Gilla

  17. GoJord profilbild

    Mmm.. ekologiska och kravmärkta nötter?! Var finns dessa att få tag i? Vi jobbar på ett koncept för att koppla ihop bra mat med bra människor och hade älskat dessa, Grymt bra jobbat med att promota bra mat förresten! :)) Får vi länka till dig från vår sida?

    Gilla

Lämna ett svar till Jennie Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect