
Det här receptet svängde jag ihop en kväll då maken inte hade nån matlåda till nästa arbetsdag! Pasta passar bra som lunch till hans jobb, han behöver ladda batterierna ordentligt sådär mitt på dan, flyttgubbe som han är! 🙂 Och med färska champinjoner i kylen blev valet enkelt! Fixat på 15min! Och väldigt gott! Och vårlök… Finns det någon godare lök än just vårlök!?Äntligen finns dom i affären! Snart är våren här!
4 port
Det här behöver du :
Pasta till 4 port (Barilla Pappardelle La Collezione)
400 gram färska champinjoner
2 knippen vårlök, ca 6st små. (alt. 1 gul lök)
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl lättcremé fraiche
4 dl mjölk
1 dl grädde (kan uteslutas, ersätt då med mjölk)
1 tsk grovmalen svartpeppar
Salt
ev. maizena + vatten till redning
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enligt förpackningen. Jag valde pappardelle som är den bredaste av de platta långa pastasorterna. Smält lite smör i stekpannan, skiva upp champinjonerna och fräs på så de får fin färg. Hacka vårlök och tillsätt den och vitlöken. Salta & peppra! Sänk värmen något och tillsätt resten av ingredienserna! Smaka av! Red ev. av såsen med maizena om du tycker den blir för tunn. Slå svampsåsen på pastan och blanda väl! Smaklig måltid!

En god puttrande pastasås med färska champinjoner!

Lämna ett svar till missdelfin Avbryt svar