kryddburken0000622
Så är stunden kommen, det nya året börjar gå mot sitt slut. Här hemma är det minusgrader men klar himmel! Smörgåstårtan står klar i kylen och nu ska jag gå å fixa med lite goda drinktilltugg! Härmed önskar jag er alla en underbar kväll och ett riktigt GOTT NYTT ÅR & fira nu ordentligt vid 12-slaget!! Stora kramar till er alla!

Det här behöver du :
18 skivor formfranska (Rasken)
1 burk cremé fraiche
3 ägg
1 tsk citronsaft
½ kruka dill
Salt & svartpeppar
400 gram varmrökt lax

Garnering :
300 gram kallrökt lax i skivor
Citron
Räkor
Cocktailtomater
Färskost
Gräslök

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen, hårdkokta. Blanda cremé fraiche med de kokta finhackade äggen, citronsaft, finhackad dill, smaka av med salt & grovmalen svartpeppar. Lägg ut sex skivor formfranska och lägg på ett lager med äggröran. Lägg på ytterliggare ett lager franska och bred på ett tunt lager av äggröran. Fördela den varmrökta laxen ovanpå i ett ganska tjockt lager. Täck med franska. Av röran som blir över kan du bre på lite på kanterna runtom på smörgåstårtan. Garnera med den kallrökta laxen på sidorna. Räkor uppepå och citronhalvor runt! Cocktailtomaterna skär du av lite i botten så dom står stadigt. Skär sedan ut ovanifrån och ta ur tomatkärnorna. Fyll med färskost, (Gräslök & rädisor) och toppa med några gräslöksstrån.

kryddburken0000625
Varmrökt lax är såå gott! Och visst borde det passa fint i en sån här smörgåstårta! Snåla inte med laxen! 🙂

kryddburken0000624
Små cocktailtomater fyllda med färskost & några strån gräslök! Passar även bra som drinktilltugg!

kryddburken0000623
Tårtan är klart! Tryck ner några drinkpinnar med glitter så blir det lite extra festligt! GOTT NYTT ÅR! Fler smörgåstårtor hittar ni här >>

12 svar till ”Gott Nytt År med Smörgåstårta från Kryddburken”

  1. Lena profilbild

    GOTT NYTT ÅR!

    Kram Lena

    Gilla

  2. Beatrice profilbild
    Beatrice

    Så himla gott det ser ut! En smörgåstårta utan majonnäs är helt i min smak. Skall absolut testa denna vid nästa ”smörgåstårte”-tillfälle.

    Tack för all härlig inspiration du ger =)

    Hoppas ni får ett underbart slut och ett riktigt Gott Nytt 2009.

    Gilla

  3. Anna profilbild

    Gott Nytt År världens bästa Kryddis!
    Jag sitter på jobbet nu och har precis ätit jättegod thaimat med stora tigerräkor och kyckling men din smörgåstårta såg såååååååååå mkt godare ut!! Hoppas ni får en jättefin kväll och hälsa alla så mkt (fast dom säkert inte vet jag är ;P) Massa kramar

    Gilla

  4. Johanna profilbild

    åh så god den ser ut!Gott Nytt År Kryddburken med familj:)

    Gilla

  5. Helen profilbild

    Gott nytt år. Tårtan ser otroligt god ut.

    Gilla

  6. elena cn profilbild

    Den såg verkligen läcker ut!
    Men, oxfilén var inte heller så dum.
    Ett underbart Gott Nytt År önskar jag dig och din familj!

    Gilla

  7. ninni profilbild
    ninni

    Ser verligen mumsigt ut!

    Jag läste receptet på dina saffransskorpor men hittade inget margarin! Har du glömt skriva ut det?

    Gilla

  8. Ann-kristinS profilbild
    Ann-kristinS

    Så fin den blev ,ser smarig ut
    Gott nytt år

    Gilla

  9. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Ooh smarriga saker! 🙂 Här har vi firat in det nya året hos goda vänner! Blev Smördegsinbakad oxfilé & gratäng.. Mums mums! Hoppas ni hade det riktigt mysigt igår, men det ser onekligen ut så! 🙂 Ha det bra, kram kram!

    Gilla

  10. Lena profilbild

    Mums, säger jag bara!

    God fortsättning på det nya året!

    Kram Lena

    Gilla

  11. M profilbild

    Åh så god den verkar vara. Jag gjorde oxå smörgåstårtor nyligen och valde, liksom du, att göra utan majonäs. Jag tycker det blir så mkt godare då.

    Gilla

  12. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Hehe, nä ingen pizza för min del. Men då festade jag inte, så hade ju ingen ursäkt 😉
    Gott med varm rökt lax i. Har aldrig gjort smörgåstårta…men det finns väl en dag för det med antar jag. Gillar iden med tomaterna också.

    Emma

    Gilla

Lämna ett svar till Beatrice Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect