kryddburken0000596
Ännu ett litet tips på vad du kan göra av överbliven tacofärs kommer här! En enkel tacopizza, eller pirog om du heller vill kalla det för de. Väldigt gott och går att variera precis hur man vill med sina favoriter bland taco tillbehör! Här har jag gjort en tomatsås på cremé fraiche och tomatpuré smaksatt med lite vitlök och chiliolja. Fyllningen är en klassisk tacofärs toppad med lite riven ost! En ny fredagsfavorit kanske?

Pizzadeg till 2 stora :
3/4 pkt jäst
2 dl vatten
5 – 6 vetemjöl
½dl rapsolja
salt + malen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vatten som du ljummat till fingervarm, (37grader). Rör i mjölet & resten av ingredienserna. Knåda på bakbord till en fin smidig deg! Låt jäsa i bunke ca 30 min före gräddning.

Såsen :
1 burk cremé fraiche
1 msk tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
några droppar chiliolja
Salt & peppar
Rör ihop cremé fraichen med övriga ingredienser och ställ i kylen så länge. Detta kan förberedas dan innan om man vill. Likaså tacofärsen.

Färsen :
400 gram nötfärs
1 dl tacosås alt. chilisås
grovmalen svartpeppar
spiskummin
salt
Bryn nötfärsen i stekpanna och tillsätt resten av ingredieserna. Kan förberedas dan innan om man vill, eller om man har turen att ha tacofärs kvar från ett annat taco-tillfälle! 🙂

GÖR SÅHÄR :
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i två bitar. Tryck ut degen till två runda bottnar, använd kavel om du vill ha den riktigt tunn. Ett tips är då att flytta över degen direkt på plåten innan du lägger på fyllning, annars blir den vädligt svår att flytta sen!

Bred på hälften av cremé fraichesåsen i mitten på varje pizza. Tillsätt tacofärsen ovanpå och toppa med lite riven ost! Vik upp sidorna och nyp ihop på ovansidan till en fin pizza calzone, eller tacopirgor! 🙂 Grädda i 200 grader ca 25 min eller tills de fått en gyllene färg. En god sallad, lökringar och tacosås vid sidan om passar fint! Smaklig Måltid!

kryddburken0000597
Färdiggräddare!

kryddburken0000595
Dessa går även at göra i mindre storlek, perfekt att frysa in och ta upp till lunchlådan eller matsäck. Är lika goda kalla som varma!

16 svar till ”Tacopizza”

  1. Nadja profilbild
    Nadja

    Men jösses vad gott det ser ut! Jag bara älskar Calzone.

    Nadja

    Gilla

  2. Anna profilbild

    Vad den ser supergod ut. Är det svårt att göra den? Har aldrig gjort en inbakad pizza.

    Anna

    Gilla

  3. Anna profilbild

    Satan i gatan vilken pizzabagare du är!! Pizzorna ser ju jättefina ut ju!! Jag ska också göra ngtav överbliven tacofärs imorgon… men vad det är får du minsann se då ;P

    Gilla

  4. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Oj mums! Om man ändå kunde smaska på en pizza NUU! 🙂 Här ska man inte kika in då man är hungrig!

    Gilla

  5. lkgj profilbild
    lkgj

    Ha varit inne här på din matblogg, lite då och då…måste säga, gud va duktig du är och laga mat, ser så smarrigt ut…kram

    Gilla

  6. Rasmus profilbild

    Tack tack, ja det blev oerhört gott. Jag älskar ju färgglada sallader, som syntes tidigare i år, så jag passar på att göra sådana nu också när jag har möjlighet.
    Minitomaterna rekommenderas särskilt, de var fantastiska! Ser ut som plommontomater fast är bara ca 1,5 cm långa. Tyvärr vet jag inte namnet på dem.

    Gilla

  7. .charlotte profilbild
    .charlotte

    OOOOOJ OPJOJOJ!

    MUMS!

    gud va bra jag ramla in här, de där ska jag göra, kan inte laga nånting eftersom jag egentlige inte gillar mat men de där du! wow, nu komemr jag bli super kock bara för det, TACK!

    Gilla

  8. Jenny profilbild
    Jenny

    Tyvärr får du inget recept, jag testbakade till en e-kokbok som ska ges ut av en annan matbloggare. Men jag lär väl göra reklam för boken när den släpps 😉

    Gilla

  9. elena cn profilbild

    Åh, vad fina de blev! Kan vara ett gott alternativ sedan efter all julmaten:)

    Gilla

  10. KarinW profilbild

    Tacoresten är nog den bästa resten, inbakad har jag inte testat den ser himla god ut du!
    Ha det bra/Karin

    Gilla

  11. Unga Morsan profilbild

    Åh, vad gott det ser ut! Tänkte testa tacotårta imorgon. Ska bli jättespännande då jag aldrig ätit det förut! Har du något tips? 🙂

    Gilla

  12. Jennie profilbild

    Mums! Det där är en pizza i min smak det! 🙂

    Jo jag håller i en tävling på min blogg just nu med en riktigt fin julklapp som pris! Kika in för mer info om hur du tävlar! 😉

    Hälsningar,
    Jennie
    http://www.kalasgott.blogg.se

    Gilla

  13. Palotta profilbild

    Åh så gott.. bara morgon, men redan rinner snålvattnet;-) Så konstnärlig du är med degen där runt om:-)
    Härlig Lucia till dig, du har ju en liten Lussebrud hos dig redan, så det blir kanske att svida om till vitt linne:-)
    Kram o ha en fin tid mot Julen:-)

    Gilla

  14. Tina S profilbild

    Mums..! Inbakad också! Hälsn Tina

    Gilla

  15. Umma profilbild

    Det där såg på tok FÖR gott ut!!!

    Gilla

  16. anette profilbild

    ser mums ut, läget ? god jul mvh anette

    Gilla

Lämna ett svar till KarinW Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect