
Detta var såå gott!! Hett men riktigt gott! Som när man beställer något riktigt hett från kinaresturangen, fast inte med ris utan här med gnoochi! Annorlunda men både maken och jag blev överförtjusta! Det här ska lagas igen! Inte så barnvänligt med andra ord! Harissa är en riktigt läcker, het chilipasta med vitlök! Lik sambal oelek, men mycket godare enligt mig! Konsistensen mellan den mjuka gnoochin, de krispiga vattenkastanjerna och det kryddiga marinerade köttet blev kanongott! Det här måste ni prova! Tycker ni det låter på tok för galet så koka ris till istället då! 🙂
Det här behöver du :
Marinad :
5 skivor schnitzel el. annat fläskkött
1½ msk harissa
1 dl cremé fraiche (34%)
1 tsk citronsaft
Wok :
1 förp gnoochi (4port)
½ purjolök
1 liter färska champinjoner
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott

Skär svamp & grönsaker i mindre bitar/strimlor allt efter tycke och smak!
GÖR SÅHÄR :
Förbered marinaden och köttet några timmar i förväg, helst dan innan. Strimla köttet och lägg i plastpåse. Klicka i 1½ msk harissa, cremé fraichen & citronsaften. Knyt igen påsen ordentligt och blanda väl. Låt ligga i rumstemperatur om du ska använda det inom några timmar, annars i kyl över natten.
Sätt på vatten till gnoochin och låt dem sedan koka ca 2 min. Nu till woken! Hetta upp en stekpanna eller wokpanna och fräs på köttstrimlorna och marinaden de legat i. Stek på hög värme så de får fin färg & sugit upp all marinad. Ta upp och ställ åt sidan så länge. Ta en klick smör i pannan och stek övriga ingredienser. Vänd ner köttet och den nu färdigkokta gnoochin. Låt smakerna få fräsa ihop några minuter. Smaklig måltid!

Lämna ett svar till Pialotta Avbryt svar