kryddburken0000588
Detta var såå gott!! Hett men riktigt gott! Som när man beställer något riktigt hett från kinaresturangen, fast inte med ris utan här med gnoochi! Annorlunda men både maken och jag blev överförtjusta! Det här ska lagas igen! Inte så barnvänligt med andra ord! Harissa är en riktigt läcker, het chilipasta med vitlök! Lik sambal oelek, men mycket godare enligt mig! Konsistensen mellan den mjuka gnoochin, de krispiga vattenkastanjerna och det kryddiga marinerade köttet blev kanongott! Det här måste ni prova! Tycker ni det låter på tok för galet så koka ris till istället då! 🙂

Det här behöver du :
Marinad :
5 skivor schnitzel el. annat fläskkött
1½ msk harissa
1 dl cremé fraiche (34%)
1 tsk citronsaft

Wok :
1 förp gnoochi (4port)
½ purjolök
1 liter färska champinjoner
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott

kryddburken0000587
Skär svamp & grönsaker i mindre bitar/strimlor allt efter tycke och smak!

GÖR SÅHÄR :
Förbered marinaden och köttet några timmar i förväg, helst dan innan. Strimla köttet och lägg i plastpåse. Klicka i 1½ msk harissa, cremé fraichen & citronsaften. Knyt igen påsen ordentligt och blanda väl. Låt ligga i rumstemperatur om du ska använda det inom några timmar, annars i kyl över natten.

Sätt på vatten till gnoochin och låt dem sedan koka ca 2 min. Nu till woken! Hetta upp en stekpanna eller wokpanna och fräs på köttstrimlorna och marinaden de legat i. Stek på hög värme så de får fin färg & sugit upp all marinad. Ta upp och ställ åt sidan så länge. Ta en klick smör i pannan och stek övriga ingredienser. Vänd ner köttet och den nu färdigkokta gnoochin. Låt smakerna få fräsa ihop några minuter. Smaklig måltid!

20 svar till ”Harissa Wok med strimlat Fläskkött”

  1. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Oj låter riktigt mumma! Älskar sånt som är kryddigt & hett! men Harissa hade jag aldrig hört talas om googlar… 🙂

    Gilla

  2. Anna profilbild
    Anna

    Jag tycker inte det låter galet. Har själv wokat och serverat med gnocchi. Kul att variera sig lite ibland. 🙂

    Gilla

  3. Pialotta profilbild

    Så gott det där ser ut.. Mums, men vad är *harissa för något, har aldrig hört det förr.
    Ha de fint bland kastrullerna;-)

    Gilla

  4. Nadja profilbild
    Nadja

    Harissa…det måste jag prova. Jag gillar Sambal Oelek så du måste jag gilla även Harissa. Tack för tipset.

    Nadja

    Gilla

  5. Anna profilbild

    Detta måste testas!!! Låter underbart gott. Hittar man harissa i vanliga mataffären?

    Gilla

  6. anette profilbild
    anette

    Jag undrar också vad harissa är?

    Gilla

  7. anette profilbild
    anette

    Jag läste inte ordentligt, du hade ju beskrivit Harissa…

    Gilla

  8. Solan profilbild

    Det där lät verkligen gott, måste testas. Ha det gott//Solan

    Gilla

  9. Lena profilbild

    Mumsigt!
    Tänk så mycket gott det finns att göra/äta!!

    Kram Lena

    Gilla

  10. Sara profilbild

    Ikväll ska vi till dotterns skola och titta på en julpjäs som hennes klass har satt upp och jag har bakat en kaka för att ta med mej, men inte vilken som helst. Utan din saffranskaka, den ser sååå god ut!

    Gilla

  11. Jessica profilbild

    Låter som harissa verkar vara en smarrig smaksättare, så det blir till att testa.

    /Jessica

    Gilla

  12. Åsa Wojtowicz profilbild

    Hej

    Du har fått en AWARD hos mig!

    Åsa

    Gilla

  13. Umma profilbild

    Tänkte på ditt inlägg för ett tag sedan angående saffranskroppkakor idag då jag glufsade i mig ett ”vanligt” gäng från Kroppkakan här i Kalmar. 🙂

    Gilla

  14. Katrin profilbild

    Det lät jättegott! Bra att få tips på fläskkött, har varit lite insnöad på älg och kyckling:)

    Gilla

  15. Daniel profilbild

    Borde man trrixa ihop det där till helgen då man har första dejt eller e det för maffigt?

    Gilla

  16. Anna profilbild

    Hej hopp Kryddis! Förlåt att jag inte svarar förrän nu, men jag det har varit sjukt jättemkt att göra på jobbet att jag har behövt jobba över varje dag och när jag kommit hem har det nästan bara varit att gå och lägga sig för man ska dit snart igen! Men imorgon är jag ledig!! 🙂 Hörrö du, den där woken låter supergod! Jag köpte harissakrydda för ett tag sedan och jag gillar den skarpt så nu vette katten om jag inte ska ta och köpa mig en ny liten burk! 🙂 Vet du, idah överraskade mamma mig med världens finaste för tidiga födelsepresent… en dunderjättesupersnygg vinterkappa som jag har spanat på länge, men som var lite för dyr så jag har inte riktigt kommit för mig att köpa den! men idag kom det ett brev på posten om att jag hade ett paket att hämta ut och då var det den kappan som mamma köpt i hemlighet till mig leeeeeeeeeeeeeeer Jag har gått runt i den inomhus hela eftermiddagen!! 🙂 Hoppas allt är finemang med dig?? Kramelikram!

    Gilla

  17. KarinW profilbild

    Harissa gillar jag också men har inte testat pastan (bara kryddmixen) det är nog mera tryck iden kanske.
    Visst menar du potatisgnochi (som jag aldrig köpt) eller är det pasta?

    Gilla

  18. Hanna profilbild
    Hanna

    Hej!
    vad menar du med gnocchi, sånna av potatis, och vart man amn köpa det i så fall? Eller vanliga pastasnäckor?

    /Hanna

    Gilla

  19. Martina profilbild

    Hej och tack så mycket för din kommentar=)Ja, julbord är inte fel och man har sina favoriträtter där:)Såg jättegott ut det där wokade med! Trevlig kväll!

    Gilla

  20. Peter profilbild
    Peter

    Hej!
    Lika kul som alltid att läsa din blogg! Jag skickade ju tidigare en burk sichuanolja till dig som jag tror hade passat jättebra till ex. den här rätten. Använder du den och vad tycker du?

    Ha det!
    Peter

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect