saffransbiscotti
Biscotti är gott, knaprigt, fyllig smak av mandel och lika gott till en kopp kaffe som smulad över glassen eller doppad i nyponsoppa!! Har gjort biscotti ett par gånger förut men ska villig erkänna att de inte alls blivit bra, dom har smulat sönder, fallit isär & inte alls blivit sådär fina & goda som jag vill ha dom! De recept jag provat innan har innehållit smör, tror de va förra julen bl a. som jag gjorde Leilas biscotti men de fick jag kasta! Detta recept har jag tiggt mig till av Jennie med bloggen ”Kalasgott”! Hon är en fena på biscotti och nu tänkte jag köra ett säkert kort! Hädanefter kommer jag aldrig använda smör när jag bakar biscotti, de här blev så mycket bättre ju! Och jag intygar att dessa blev riktigt riktigt bra!! Vilka skorpor alltså!! Tack Jennie för receptet!

ca 20 st
Det här behöver du :
0,5 gram saffran + en sockerbit
1 ägg
1 1/4 dl råsocker (jag tog mörkt muscovadosocker)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk pommerans
½ tsk vaniljsocker
1 dl rostad grovhackad mandel

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 180grader. Stöt saffran i mortel tillsammans med en sockerbit tills det blir ett fint pulver! Vispa ägg + socker + saffran riktigt fluffigt! Blanda de torra ingredienserna (utom mandel) i en skål och vänds ner i smeten. Tillsätt sist mandeln. Forma degen till en rulle ca 25 cm lång. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till den något till ca 1,5 cm hög. Grädda ca 25 min tills den fått fin färg. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna något (5-10min). Flytta över rullen på en skärbräda och skär upp biscottin i ca 1 cm tjocka skivor, det blir drygt 20st! Lägg tillbaka dem på plåten och in i ugnen igen för torkning ca 15 min. Vänd dem efter halva tiden! låt sedan svalna på plåten, därefter låt dom kallna helt på ett galler!

biscotti biscotti_recept nötskorpor
Degen är väldigt kladdig att forma till en rulle men försök få den så jämn som möjligt! Färdiggräddad bör den svalna något innan du skär upp den för torkning.

recept_biscotti
Förvara biscottin i tätslutande burk! En perfekt hemmagjord julklapp eller gå-bort-present!

28 svar till ”Saffransbiscotti”

  1. Nadja profilbild
    Nadja

    Visst är det enkelt att göra biscottin eller skorpor, men ack så goda! Jättefina bilder!

    Nadja

    Gilla

  2. Ann-kristin S profilbild
    Ann-kristin S

    Detta måste jag ju prova ,tack för tipset 🙂

    Gilla

  3. Karin profilbild
    Karin

    Tack för receptet! Även jag har testat leilas saffransskorpor och blev inte alls nöjd, de gick sönder och smulade något kopiöst. Ska testa det här istället. vill även säga att jag gillar verkligen din blogg, god jul!

    Gilla

  4. Jessica profilbild

    Vad fina dom blev och säkert alldeles underbart goda.

    Provade ditt recept på pepparkakor och blev väldigt nöjd. Degen var lättarbetad och papparkakorna var väldigt goda, så tack för receptet.

    /Jessica

    Gilla

  5. Heidi profilbild

    Hej, jag gillar din blogg och har gett din sida en utmärkelse!! /Heidi

    Gilla

  6. Mamma Mat profilbild

    Åhhh, saffranbiscotti som är så gott. Hmmm, måste nog hitta mitt gamla recept i gömmarna och baka i helgen.
    Hälsningar Mamma Mat

    Gilla

  7. ina profilbild

    tack för bra julklappstips!

    Gilla

  8. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Snyggt och läckert! Kul att du fann ett superrecept!

    Gilla

  9. elena cn profilbild

    Riktigt nyttiga med andra ord:)
    Ja, Leilas alla recept är inte så lätta. Jag misslyckades i somras med hallontårta…

    Gilla

  10. Nina profilbild

    Hej!Ville bara säga att du har en jättefin blogg:)och en massa smaskiga och fina recept!

    Gilla

  11. Annelie profilbild
    Annelie

    Jisses vad du håller på och bakar och sånt för jämnan.. :o))
    Det ena verkar ju godare än det andra..

    Riktigt givande blogg att läsa på.. även om jag nu inte är en ”bull-mamma”.. :o(

    Ha dé bäst.. // Annelie

    Gilla

  12. elena cn profilbild

    Glömde svara att fotot faktiskt är från mitten av 90-talet ca10-11 år sedan:)Hihi! Inte var de snygga, tycker jag nu i alla fall.

    Gilla

  13. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    ooh, tänk att få doppa dem i en kopp te…drömmer 🙂

    Gilla

  14. ingegerd profilbild

    det ser verkligen jättegott ut!så fina bilder!!

    Gilla

  15. virpi dahl profilbild

    Herregud,så mycket fin mat och bilder!
    Vad hungrig jag blev!
    Hur hinner du?//Virpi

    Gilla

  16. KarinW profilbild

    Kanske testar det där receptet för jag har snart ätit upp mina saffransskorpor!
    Ha en bra helg!

    Gilla

  17. Livsnjutaren profilbild

    Tack för alla bra tips och idéer. Keep up the good work!

    Mvh
    Livsnjutaren på http://www.gott.nu

    Gilla

  18. Lena profilbild

    Vilken härlig blogg!
    Många recept som jag måste prova : )))

    Ha det bra!

    Kram Lena

    Gilla

  19. Elena profilbild

    Jag älskar biskotti! Jag har ett sådant recept på min blogg. Ska prova ditt recept också, speciellt att degen är med safran i! Väldigt passande nu i juletid!

    Ha det bra!
    Elena

    Gilla

  20. Saffran profilbild

    Åh gud så gott! Jag blir dösugen!
    Och vilken fin blogg du har! Jag har sen jag kallat Saffran sen jag var jätteliten för att jag älskar just den kryddan:) Dessa måste jag prova baka!

    Kolla gärna in min blogg, om cupcakes och allt där i kring:) Tips, trix, bilder och recept!

    http://cupcakehero.blogg.se

    Gilla

  21. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Jag blev i och för sig väldigt nöjd med Leilas recept förra året, men det låter intressant med ett recept utan smör, och krydderna du använder låter inte helt fel!
    /Emma

    Gilla

  22. Åsa Wojtowicz profilbild

    Hej

    Nu har jag dina biscotti i ugnen, men jag är väldigt skeptisk. Du skriver att degen ska vara kladdig och min var TORR!
    Körde 4 dubbelsats och det kanske är därför?
    Ringde varenda kock jag känner för att få tips men vi får se hur de blir?

    Kram Åsa

    Gilla

  23. […] även hunnit med att göra Saffransbiscotti och egen Nyponsoppa på nypon jag plockade för ett tag sedan och torkade. Biscottisarna har jag […]

    Gilla

  24. […] Har ni bakat något än inför jul? Själv åt jag precis upp min sista Saffransbiscotti […]

    Gilla

  25. […] This post was mentioned on Twitter by onomatopoesi. onomatopoesi said: @carlssonmagnus http://bit.ly/bLYB7x man kan krydda med annat om man tycker saffran och pommerans är för jul. Och använda vanligt socker! […]

    Gilla

  26. Krista profilbild
    Krista

    Kanonrecept! Håller med om att recept med smör i blir mycket sämre, smuliga och pkonstigt orösa istället för knapriga som biscotti ska vara. Fick också en rätt torr deg som kommentaren ovan men slutresultatet blev jättebra.

    Gilla

  27. Krista profilbild
    Krista

    Chansar på att ställa en fråga även om inlägget är gammalt.
    Ska de torkas i avstängd ugn eller ska ugnen fortfarande vara på? Jag körde med ugnen på vid torkningen och de blev stenhårda och väldigt svårätna (även om de fortfarande var jättegoda) och familjen ratade tyvärr de pga det. Sats nr 2 körde jag bara den första gräddningen och lät dem torka par timmar på galler på köksbänken bara. Då blev det hyllningskör.

    Gilla

  28. kryddburken profilbild

    Krista!
    Jag ställer in dom i ugnen när den är igång på 180 grader sen stänger jag av den direkt och låter ugnsluckan vara lite öppen.
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Nina Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect