
Det här blev inte riktigt vad jag tänkte mig från början! Jag skulle steka kesoplättar hade jag bestämt mig för, som en god efterrätt smaksatt med vanilj! Men så blev det inte! För det första har jag inget litet plättjärn, så jag försökte med en stor vanlig pannkaka i stekpanna! Nix pix, den gick sönder, gick inte att vända och allt blev mos! Där tog tålamodet slut å jag gav upp mitt hopp om fina små runda kesoplättar! Då slog jag på resten av smeten i all vrede… Men när jag smakade lite på en tesked var det ju himmelsk gott ju!! Jag rörde om lite då och då i stekpannan på låg värme! Till slut blev det en ljummen ostkaka!! 😀 Joho! Det smakar iallfall som ostkaka, väldigt likt och det gick ju förvånadsvärt snabbt måste jag säga! Så alla ni som gillar ostkaka, prova så kanske ni blir glatt överraskade! Det här lilla misslyckandet har jag nu sparat och ska testa på svärmor som älskar just ostkaka! Servera med en god sylt & lite grädde!
Det här behöver du :
2 dl keso
2 ägg
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Mosa keson med gaffel i en skål. Tillsätt äggen och mjölken samt vaniljsockret! Stek i stekpanna på låg värme och rör i smeten lite då och då! När ”ostkakan” blivit tjockare i konsistensen och ”stabbat” till sig så är det dags att servera! Smaklig spis & ha en trevlig helg allihopa!

Lämna ett svar till Miss-Soni Avbryt svar