
Kvällens middag blev en riktigt improvisation! De soltorkade tomaterna köpte jag idag och ville verkligen göra någonting med, det är ju så goda! Särskilt i fyllda baguetter med salami, rödlök och brieost… Men men, nu var det kvällsmiddag vi skulle ha! Frysen är full av kyckling så jag tog fram ett par fileér i morse. Ett snabbt ihop-fräs av kyckling i skivor tillsammans med de soltorkade tomaterna, lite lök och en krämig sås blev perfekt till spagettin! Barnen älskade det och maken likaså! Jag tycker det är himla gott att ha i en liten skvätt balsamico i vissa grytor/såser, det ger en mustig smak! Det tog knappt 20min att laga denna rätt så prova vet jag! En snabb pastasås, som i vanlig fall brukar bli den klassiska carbonaran, men man måste ju variera sig lite!
4 port
Det här behöver du :
3 kycklingfileér (majskyckling)
2 små rödlök
2 vitlöksklyftor
En rejäl näven soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
2 dl cremé fraiche
1 dl grädde
1 tsk balsamvinäger
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i skivor och stek i stekpanna så de får fin färg. Finhacka rödlök och vitlök och strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt i stekpannan. Låt allt få svettas runt ca 2-3 min. Tillsätt fond, balsamvinäger, cremé fraiche och grädde och smaka av med salt & peppar! Servera som en god pastasås!

Lämna en kommentar