Denna fiskrätt slår det mesta! Jag är ingen fiskfavorit egentligen men detta var riktigt gott och det ska jag göra igen, måååånga gånger! 🙂 Laxen är stekt i större kuber, kryddad med en Rub (Mediterranean Seasoning Rub från Toja Imports plåtburkar med fönster). Gav riktigt god smak till laxen tillsammans med en hel citron som jag pressad i! Jag lät allt sammans få puttra ihop med lite cremé fraiche, några droppar vitvinsvinäger och vips så blev det sååå gott! Till detta en härlig sallad med citronvinegrette! Har haft en hel del att stå i på sistone och inte hunnit med riktigt känner jag! Ni är så flitiga med att både kommentera och maila så det känns ibland lite smått stressande att hinna med allt! Men jag har lovat mig själv att bloggen inte ska få stressa mig att uppdatera för då förlorar det liksom sin tjusning om det inte är roligt längre & det ska det ju fortsätta vara har jag bestämt! Jag kommer att svara på alla maila i sinom tid! Tack alla ni som hör av er! Ni är guld värda! Det är inte alltid lätt att få ihop det med både heltidsjobb & familj och en krävande Kryddburk så jag hoppas ni har lite överseende då och då! Må så gott alla mina läsare och ha en trevlig kväll!

4 port
Det här behöver du :
4 laxfileér
Saften av en hel citron
1 msk Mediterranean Seasoning Rub
1 burk cremé fraiche (öka på mängden om du vill ha mer sås)
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
ev. lite vatten att späda med om såsen blir för tjock

GÖR SÅHÄR :
Skär laxen i större kuber och fräs på i stekpanna i lite smör så de får fin färg. Pressa över citronsaften och krydda! Slå på cremé fraiche, vitvinsvinägern och låt allt få puttra ihop ca 5 min. smaka av med flingsalt och späd ev. såsen med lite vatten om du tycker den blir för tjock!
 

En god puttrande laxgryta! Det doftade helt ljuvlig i hela köket!


Enkel sallad men med en riktigt läcker vinegrette på citronsaft, olivolja, vitvinsvinäger & några teskedar av samma krydda som jag använde till laxen!

17 svar till ”Citronlax med Medelhavskrydda”

  1. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    Mums mums mums! Som du vet är vi ju inne i ”älska fisk” period! Så denna såg alldeles ljuvlig ut! 😉 Måste prövas… men den där kryddan har jag inte! kollar genast upp

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Kardemummagumman!
    Jag ska se vad den innehåller…
    Jo, här: – Rostad vitlöksflarn, torkad lök, torkad persilja, torkad gräslök, torkad grov rödpepparflarn, svartpeppar, torkad timjan! Kanske går att få ihop själv om du inte hittar kryddan!

    Gilla

  3. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    hmm jaa! Tack! Flera av de grejjsen har man ju! :-)Åh finns så mycket goda kryddor!! de som gör hela rätten.. Mums!

    Gilla

  4. Jennie profilbild

    Satan i gatan så gott det såg ut! Lax är klart favoritfisken enligt mig! 🙂

    Hoppas att du får en trevlig vecka!
    Kram, Jennie

    Gilla

  5. Proforma profilbild

    Den här rätten måste jag prova, ska försöka få tag på kryddan bara. Den låter jättegod!

    Gilla

  6. chokladbollen profilbild
    chokladbollen

    oh, herregud va gott det ser ut! Kom hem till mig och laga det vettja 🙂

    Gilla

  7. josla-dyslexi profilbild

    Hoppas att du får en trevilg vecka.. tack för inlägg..

    Gilla

  8. josla-dyslexi profilbild

    tack för inlägg.. ha det så bra..

    Gilla

  9. Tina profilbild

    Men attans vad god laxen ser ut..! Vi älskar lax..o det här kommer jennie o jag absolut att laga..!! ( vi brukar lägga på laxen, innan den stoppas in i ugnen, ett lager med pesto blandat med philidelphia)..tack för fina kommentarer i min blogg!! Häxkramar Tina

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    kardemummagumma!
    Ja, det låter inte som om det ska vara några problem att svänga ihop en sån krydda själv! Så lycka till!

    Jennie!
    Jag börjar hålla med dig så smått… 😉

    Proforma!
    Ja gör det, det var supergott!

    Chokladbollen!
    Tack tack! 🙂

    josla!
    Tack själv!

    Tina!
    Det där med pesto på är itne helt fel heller! Riktigt gott ju! Kram tillbaka!

    Gilla

  11. Anna profilbild

    Oj, det ser läskigt gott, särskilt för en fiskFANTAST som jag 🙂 Jag har ju lärt dig att tycka om keso (lite iallafall tror jag) så nu blir nog nästa utmaning att lära dig tyka om lever för det är sjuuuuuukt gott, nästan lika gott som sill och bruna bönor ;P Hoppas allt är dundermonsterbra med dig idag och det dära brödet du har bakat fundilerar jag på om jag ska våga mig på (fast jag kan apselut INTE baka) fast utan nötterna då förståss 🙂

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    Anna!
    skrattar Bara glöm att jag kommer att lära mig äta lever! No no!!

    Gilla

  13. Tommy profilbild
    Tommy

    Hej igen,

    jag gjorde den här goda maträtten och familjen njöt otroligt, tack. Är du på mässan till fredag?

    Mvh
    Tommy

    Gilla

  14. […] sambon och jag en enkel men mycket god laxrätt till middag. Inspiration till middagen hittade jag här hos Kryddburken, men eftersom jag inte hade de rätta kryddorna fick det bli en egen […]

    Gilla

  15. Linda profilbild

    Hjääääälp Linda….vad är Mediterranean Seasoning Rub? Sambon försöker förtvivlat få tag på det, vi ska ha folk 19.30….:-S

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Linda!
      Den kryddan har förmodligen utgått ur Fiddes Payne sortiment… Men den innehåller : ; Rostade vitlöksflarn, torkad lök, torkad persilja, torkad
      gräslök, torkad grov rödpepparflarn, svartpeppar, torkad timjan.

      Hoppas de blir bra ändå! Ta lite örter, lök, vitlök, peppar så blir de toppen!
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Jennie Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect