
Denna fiskrätt slår det mesta! Jag är ingen fiskfavorit egentligen men detta var riktigt gott och det ska jag göra igen, måååånga gånger! 🙂 Laxen är stekt i större kuber, kryddad med en Rub (Mediterranean Seasoning Rub från Toja Imports plåtburkar med fönster). Gav riktigt god smak till laxen tillsammans med en hel citron som jag pressad i! Jag lät allt sammans få puttra ihop med lite cremé fraiche, några droppar vitvinsvinäger och vips så blev det sååå gott! Till detta en härlig sallad med citronvinegrette! Har haft en hel del att stå i på sistone och inte hunnit med riktigt känner jag! Ni är så flitiga med att både kommentera och maila så det känns ibland lite smått stressande att hinna med allt! Men jag har lovat mig själv att bloggen inte ska få stressa mig att uppdatera för då förlorar det liksom sin tjusning om det inte är roligt längre & det ska det ju fortsätta vara har jag bestämt! Jag kommer att svara på alla maila i sinom tid! Tack alla ni som hör av er! Ni är guld värda! Det är inte alltid lätt att få ihop det med både heltidsjobb & familj och en krävande Kryddburk så jag hoppas ni har lite överseende då och då! Må så gott alla mina läsare och ha en trevlig kväll!
4 port
Det här behöver du :
4 laxfileér
Saften av en hel citron
1 msk Mediterranean Seasoning Rub
1 burk cremé fraiche (öka på mängden om du vill ha mer sås)
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
ev. lite vatten att späda med om såsen blir för tjock
GÖR SÅHÄR :
Skär laxen i större kuber och fräs på i stekpanna i lite smör så de får fin färg. Pressa över citronsaften och krydda! Slå på cremé fraiche, vitvinsvinägern och låt allt få puttra ihop ca 5 min. smaka av med flingsalt och späd ev. såsen med lite vatten om du tycker den blir för tjock!

En god puttrande laxgryta! Det doftade helt ljuvlig i hela köket!

Enkel sallad men med en riktigt läcker vinegrette på citronsaft, olivolja, vitvinsvinäger & några teskedar av samma krydda som jag använde till laxen!

Lämna ett svar till Jennie Avbryt svar