En riktigt kaloribomb! Men attans så god, bara en liten bit… Mörk kladdkaka som är bland det bästa som finns här blandat med en vit kladdkaka på vit choklad från Lindts. Den ljusa kakan har jag smaksatt med en ltien gnutta rom och jisses vad dom gifte sig!! Riktigt läckert!

Vit kladdkaka
Det här behöver du :
100 gram smör el. margarin
2½ dl strösocker
100 gram vit choklad (Lindts excellence natural vanilla)
½ tsk rom essens
3 dl vetemjöl
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det koka ihop. Tag av kastrullen från plattan och bryt ner dne vita chokladen och låt den smälta. Droppa i rom essensen. Rör om så du får en jämn smet. Tillsätt vetemjölet & och äggen sist av allt. Häll smeten i en rund form med löstagbara kanter. (smörj formen med smör + bröa den med vetemjöl) Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 30-35 min. Den vita kladdkakan grädde jag 5 min kortare tid än den mörka! Jag ville ha den lite mer ”kladdig”!

Mörk kladdkaka
Det här behöver du :
100 gram smör el. margarin
2½ dl strösocker
100 gram mörk choklad (Lindts excellence dark extra fine)
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det koka ihop. Tag av kastrullen från plattan och bryt ner dne vita chokladen och låt den smälta. Rör om så du får en jämn smet. Tillsätt vetemjölet & vaniljsockret och äggen sist av allt. Häll smeten i en rund form med löstagbara kanter. (smörj formen med smör + bröa den med vetemjöl) Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 30-35 min.

När bägge bottnarna är färdiggräddade, lägg ihop dom på ett bakplåtspapper och låt dem svalna i kylskåpet på plan tallrik eller bricka. Dag 2 är denna randiga kladdkaka helt underbart god! Servera den riktigt kall, precis som den är, ingen grädde eller glass behövs! Bara njut till en kopp kaffe och känn hur chokladsmakerna riktigt smälter i munnen!!

26 svar till ”Vit & Mörk Choklad Kladdkaka”

  1. pjöller maja profilbild

    Såg hur god som hälst ut! måste provas! jag lånar reseptet och bilden, säg till om jag ska ta bort det =)

    Gilla

  2. nadja profilbild
    nadja

    jag kan tänka mig att det blev fantastiskt gott!

    Nadja

    Gilla

  3. ingegerd profilbild

    den måste jag göra!!ser hur god ut som helst!!

    Gilla

  4. Bantarbritta profilbild

    Oj… vilken otur att man kämpar med vikten. 😮

    Kika gärna in till mig och vinn en mörk chokladkaka, så kan du baka mer! 🙂

    Gilla

  5. Fredrik profilbild

    Mums.. helgens godsak är härmed planerad 🙂

    Gilla

  6. Linneas Skafferi profilbild

    Det här lät ju helt underbart gott måste jag säga! Måste provas!

    Gilla

  7. Malin profilbild

    Vilken underbar kaka! Och vilken underbar blogg! Massor med goda recept! Tack för inspiration!

    Gilla

  8. KarinW profilbild

    Åhh vad gott! Du skulle varit med på kladdkake-SM men jag tror det är för sent nu, men det kommer ett nytt år!
    Kram och ha det bra

    Gilla

  9. Anne profilbild

    Åh gud. livsfarligt!

    Gilla

  10. anette profilbild
    anette

    Hur klarar du det där med ”liten bit…”? Låter som ngt som ger mersmak!

    Gilla

  11. Pialotta profilbild

    Den du såg verkligen smaskig ut.. massor kalorer, men vad gör det en helt vanlig dag i Skåne:-)

    Gilla

  12. lina profilbild

    Låter vansinningt gott!!!

    Gilla

  13. e-s profilbild

    Det här receptet kan man ju bara inte låta bli att spara! Perfekt för hamstringen inför den kalla, långa och mörka vintern 🙂

    Gilla

  14. Linken profilbild

    Ser riktigt gott ut!
    2 choklader i samma bakverk kan aldrig bli fel, måste provas!

    Bra blogg!

    Gilla

  15. […] oktober 3, 2008 Vit & Mörk Choklad Kladdkaka Posted by franksworldblogg under God mat, Underbara recept   Hittade ett recept på Vit & Mörk Choklad Kladdkaka på bloggen Kryddburken. […]

    Gilla

  16. Pernilla profilbild
    Pernilla

    Gjorde kakan i lördags och blev besviken! Den blev nära nog stenhård… Kan det vara så att det har blivit fel tid i receptet, eller möjligen gradantalet?
    I alla fall, den blev underbart god när man åt den varm! (fast kanterna förblev oätliga…)
    Får passa på att tacka för en härligt inspirerande sida!
    /Pernilla

    Gilla

  17. kryddburken profilbild

    pjöller maja!
    Det är helt ok! Låna på! 🙂

    nadja!
    Ja ,verkligen!

    ingegerd!
    Absolut, prova!

    BantarBritta!
    Ja, då är vi två, bara därför en liiiten bit! 🙂

    Fredrik!
    Toppen!

    Linnea!
    Gör de!!

    Malin!
    Tack tack!

    KarinW!
    Nä, de får Annamaria stå för! 🙂

    Anne!
    Jepp!

    anette!
    Jo, det ÄR gott, men jag är ingen fantast för sötsaker så det går bra med en liten bit!

    Pialotta!
    Helt rätt!

    lina!
    Absolut!

    e-s!
    Ja, det blir ju toppen!

    Pernilla!
    Ah, Attans då! Jag pratade med en annan som också gjort denna kaka, och hon fick också den för torr. Ska kanske tillägga i inlägget att min runda form var den minsta jag hade, inte pytte men snäppet mindre än original till sockerkakor typ. Ska mäta imorgon och uppdatera, men gradantal & tid stämmer. Tack för dina fina ord om bloggen!

    Gilla

  18. Jenny profilbild

    Smarrig kombination. Lägger upp en länk till din sida på min blogg. Är det ok om jag lånar bilden?

    Gilla

  19. Madeleine profilbild
    Madeleine

    Måsta säga att jag fått en ny matguru, du gör helt fantastiska maträtter.
    Vet någon som ska stå i köket resten av helgen 😉

    Gilla

  20. Johanna profilbild

    Tack för ett bra recept. Gjorde det i skolköket idag. Avsmakning på fredag. Länkade till dig idag pga receptet. Have a nice Wednesday:)

    Gilla

  21. Maria profilbild
    Maria

    Gjorde kakan igår, och så otroligt gott det blev! Tack för receptet!!
    Tog riktig rom eftersom det var det enda jag hade hemma, funkade också prima. Blev också lite lat så jag gräddade först den mörka bottnen 5-10 minuter, därefter hällde jag på den vita smeten direkt på den mörka och gräddade ytterligare 25-30 minuter, funkade utmärkt! Märkte att när kakan varit i kylen blev den lite väl hård, så jag har den på diskbänken, bara att karva sig en bit när man blir sugen 🙂

    Gilla

  22. Johanna profilbild
    Johanna

    Denna var väldigt god 🙂 och omtyckt av många som smakade på den, tog faktiskt vit och mörk blockchoklad istället och det blev väldigt gott ändå! Personligen skulle jag vilja haft den lite kladdigare så nästa gång skall jag testa att inte lägga in den i kylen för att svala utan låta den stå framme så får jag se om den kan bli ytterligare lite smarrigare 🙂
    tack för tipset!

    Gilla

  23. Anja profilbild
    Anja

    Jag skulle tro att det funkar med lite lime eller citron saft eller skal istället för rom. Vit choklad och lime funkar bra. Är dock osäker på den mörka chokladen, kanske inte funkar lika bra. Men apelsin och choklad går ju också ihop 😛 Det verkar vara nåt med choklad och citrusvärlden! Ska i alla fall testa den här ikväll. Kramar till dig och din underbara sida och tack för att du gett mig en ny passion 😀

    Gilla

  24. Anja profilbild
    Anja

    Körde med blockchoklad på båda och annars efter receptet. Tyvärr blev den vita kladdkakan mer som en sockerkaka o inte alls kladdig. Och den mörka blev stenhård. Vet inte varför, kan inte tänka mig att det skulle bero på att det var blockchoklad i.

    Gilla

  25. nganphaam profilbild

    Grädda du de tillsammans?
    eller enkilt, sedan lägga den vita på den bruna?

    Gilla

Lämna ett svar till Madeleine Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect