
Moghrabi, eller stor cous cous som det också kallas är riktigt gott! Lite rejälare än andra små frön som vanlig cous cous och quinoa! Det här är matigt och gott! Påminner lite om pasta, fast i kulform då! Moghrabin har jag blandat ihop till en kall salsa med massa gott och till det serverat stekt innerbröstfilé av kyckling med bara salt & peppar & massa citronsaft! Och så har jag fått lite användning av den kryddan jag tidigare aldrig använt Bockhornsklöver, det blev en yoghurtsås med örter & denna krydda, riktigt gott! Tack för alla tipsen jag fick i inlägget ”Tacopaj Lyx”
Det här behöver du :
Moghrabi för 2 port (2 dl kulor + 5dl vatten)
1 stor vitlöksklyfta
Några droppar limejuice
1 tsk crushed chillis
En nypa salt salt
—
20 st körsbärstomater
½ rödlök
½ gul paprika
1 msk tomatpuré
Örtkrydda
GÖR SÅHÄR :
Koka moghrabin i vatten, tillsätt chiliflingorna, pressa ner vitlöksklyftan och några droppar limejuice. Låt koka ca 20-25min. Skölj under kallt vatten och ställ åt sidan så länge. Finhacka tomaterna, löken och paprikan. Blanda ihop med moghrabin och tomatpurén. Krydda med örtkrydda. Smaka av med ev. lite salt & peppar.
Yoghurtsåsen :
Gjorde på 1 dl turkisk yoghurt + lite salt + örtkryddor + bockhornsklöver! Har inga direkta mått, men smaka dig fram, det är gott! 🙂


Lämna en kommentar