Raggmunkar med spenat i är ett sätt att få barnen att få i sig just spenat, för det är ingen större favorit här hemma! 🙂 Gröna raggmunkar däremot är en STOR favorit!

ca 6 port
Det här behöver du :
250 gram fryst spenat
8 medelstora potatisar
2 ägg
1 dl gramhamsmjöl
1 tsk potatismjöl
ca 2-3 dl mjölk
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Tina spenaten i rumstemperatur, (inte micro) och kör den i matberedaren. Blanda med råriven potatis, äggen, mjölet, potatismjölet & salt & peppar. Slå på så mycket mjölk att du får en lagom konsistens på smeten. Inte för lös men den ska hålla ihop. Provstek en raggmunk, ev får du tillsätta lite mer mjölk! Prova dig fram! Servera till stekt fläsk, lingon och rårivna morötter.

width=300
Rör i mjölk så mycket som behövs för att smeten ska hålla ihop. Potatismjölet i receptet ger raggmunkar lite extra stadga då spenaten gör den ganska lös.

14 svar till ”Gröna Raggmunkar”

  1. lina profilbild

    Vilket kanontips! Det testar jag nästa gång jag lagar raggmunkar. Tack!

    Gilla

  2. jennie profilbild
    jennie

    gud vilken mysig blogg 🙂 blir riktigt inspirerad och hungrig av att bläddra igenom allt mumsigt!

    Gilla

  3. annamaria profilbild

    Raggisar är så underbart – jag gjorde faktiskt det igår. Missade spenaten – det går i nästa gång.

    Gilla

  4. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Det var länge sedan jag gjorde raggisar. Funkar det på färskpotatis? Gott med grönt i !

    Gilla

  5. KarinW profilbild

    Jag som älskar raggmunkar men har aldrig testat med spenat. Imorgon ska vi ha fest och jag ska äntligen testa dina chilicheeseballs, hoppas jag får till dom.
    Hoppas du får en trevlig helg!

    Gilla

  6. Cila profilbild

    Oj, så många goda recept i din blogg 🙂

    Gilla

  7. Cila profilbild

    Vad är det där ”bloggvärde” som du är medlem i? Skriv gärna och berätta 🙂

    Gilla

  8. Anna profilbild

    Vart har du tagit vägen??? Jag saknar dig!

    Gilla

  9. Carolina profilbild

    Ville bara säga att din blogg ligger mig varmt om hjärtat! Jag har den på bloggkoll och blir alltid lika glad när du uppdaterar med nya recept!

    http://carolinahjelm.blogg.se/2008/august/kryddburken-dagens-favorit.html

    mvh
    Carolina

    Gilla

  10. Katrin profilbild

    Jag har hört att mangold är ett bra alternativ till spenat, kanske kan funka också?

    Gilla

  11. kryddburken profilbild

    lina!
    Absolut! Lite nyttigare! 🙂

    jennie!
    Va roligt att höra!

    annamaria!
    Ja visst är det gott!

    mimmismat!
    ja ,det funkar bra på färskpotatis!

    Spicynamnam!
    Mmm…! 🙂

    KarinW!
    Va kul! Hoppa dom blev bra!

    Cila!
    Tack!

    Anna!
    Semester & ledig ibland bara! S

    Carolina!
    va roligt att du gillar min blogg!

    Katrin!
    Mangold fungerar fint de också!

    Gilla

  12. Emelie profilbild
    Emelie

    Ser spännande ut med GI-mat är det då inte. Potatis, potatismjöl och grahamsmjöl är inte direkt GI-vänligt.

    Gilla

  13. kryddburken profilbild

    Emelie!
    Tack för upplysningen!

    Gilla

Lämna ett svar till jennie Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect