
Denna risotto är riktigt god! En av de godaste! Den öländska osten med Calvados och de färska champinjonerna som fått fräsa i lite smör, kalvfonden som sätter god smak osv osv… Om jag bara inte missat att mitt aborioris var slut….. Jag visste så väl att jag hade massor kvar hemma, men när jag väl stod vid spisen och fräste på schalottenlöken och skulle hitta riset så – PUTS VÄCK!!! Har en liten aning om att jag för länge sen blandade ner det i en stor gryta med kok-kött till Dalton… Sablars också!! Så det fick bli vanligt matris! Men gott ändå…. Men godare med aborio!
4 port
Det här behöver du :
smör till stekning
1 liter färska champinjoner
lite salt
4 finhackade schalottenlök
3 dl aborioris
8 dl buljong med kalvfond (koka upp buljongen och ha stå vid sidan om att fylla på risotton efter hand)
1 dl finriven öländsk calvados-ost alt. 1 dl finriven parmesan
1 näven solrosskott
GÖR SÅHÄR :
Skiva upp champinjonerna och stek dom i lite smör. Salta lätt. Ställ åt sidan så länge. Finhacka schalottenlöken och fräs på i stekpannan i lite smör, tillsätt riset och låt det få lite färg. Slå lite buljong i taget och fyll på efterhand som det kokar bort. Ha full värme på plattan, ca 15-20 min! Finriv osten och blanda ner när risotton är färdig, blanda med chaminjonerna och toppa med lite riven ost och solrosskott!
Servera genast!

Lämna en kommentar