
En klassisk kaka, extra god & saftig till söndagskaffet!
Det här behöver du :
75 gram margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Glasyren :
2 msk rumsvarmt margarin
1 dl strösocker
2 msk grädde
GÖR SÅHÄR :
Ta ut smöret i god tid så det hinner bli mjukt & rumsvarmt. Vispa ägg & strösocker pösigt & vitt. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Tillsätt smöret & mjölken sist. Häll i smord rund ugnsform med löstagbara kanter. Grädda 35 min i 175 grader. Ta ut kakan och bred försiktigt på glasyren. Grädda ytterliggare ca 15 min tills glasyren fått ett spetsmönster och lite färg.

Lämna ett svar till Sarah ”Jigsaw” Giercksky Avbryt svar