Kryddburken
En snabblunch du enkelt slänger ihop på mindre än en kvart! Fick inspirationen från matbloggen Vegologi där det lagades vitlökssatuerad zucchini, fast där använder han färsk vitlök i massor och någon sådan hade jag inte hemma så det fick bli EN stor riven vitlöksklyfta! Riktigt gott måste jag säga!

2 port
Det här behöver du :
Nykokt pasta till 2 port
½ zucchini
1 vitlöksklyfta
en skvätt olja
Salt & peppar
½ dl pinjenötter
1 dl finriven parmesanost

GÖR SÅHÄR :
Koka pasta enl. förpackning. Använd gärna en finare pasta, jag gillar Barillas eller Zeta´s! Skala en halv zucchini med potatisskalaren i långa strimlor. Fräs den lätt i stekpanna med lite olja, blanda ner vitlöken, en gnutta salt & lite grovmalen svartpeppar. Låt allt få svettas ihop nån minut. Blanda med pastan och strö över rostade pinjenötter som du bara skakar om i het stekpanna en minut tills de fått lite färg! Strö ev. över lite finriven parmesan!! Ljuvligt gott! Smaklig måltid!!

7 svar till ”Pasta Zucchini med Vitlök & Pinjenötter”

  1. Cissy profilbild

    Vilken härlig blogg du har! Precis en sån jag letade efter när jag bestämde mig för att starta min egen.. denna hamnar lätt i favoriter och så småningom (orkar inte ikväll) dyker det nog upp en länk från min blogg med. Tack för alla tips! Cissy

    Gilla

  2. Marias Kakburk profilbild

    Mmm de lät verkligen väldigt gott:)!!

    Gilla

  3. Rasmus profilbild

    Tack för dina fina kommentarer, det är underbart när andra blir inspirerade av min matlagning! Det är framför allt därför jag skriver bloggen, så det är roligt att få så fin respons.

    Vill du ha tips eller har frågor om specifika grönsaker eller mer allmänt så säg bara till, så knåpar jag ihop svar. 🙂
    ha det bra!

    Gilla

  4. Catty profilbild

    detta verkar dundergott:)

    Gilla

  5. Morten Pedersen profilbild

    Hei, mange finer oppskrifter ink.denne. savner kun en utskriftsvenlig versjon som gjør det lettere å ta med oppskriften til köket.

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Cissy!
    Åh vad roligt att du matbloggar du med! Jag ska ta en titt in hos dig minsann!

    Marias kakburk!
    Absolut! Supergott!

    Rasmus!
    Det är fördelen med matbloggare man får mycket inspiration av sina kollegor!

    Catty!
    Jag lovar!!

    Morten!
    Läs mer här :
    http://kryddburken.wordpress.com/2008/03/31/skriva-ut-recept/

    Gilla

  7. […] har jag ju tidigare använt i bröd, och rostade pinjenötter är en riktigt favorit till pasta. Bärmix kanske man kan ha i något gott bakverk, till musli eller […]

    Gilla

Lämna ett svar till Catty Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect