pizzasallad
Vill du få din hemmagjorda pizzasallad att smaka som den du köper? Då är det de här receptet du ska prova! Hemligheten ligger i att du måste ”slaka” salladen. Det gör du enkelt genom att bara slå över kokande vattnet på salladen i ett durkslag! Busenkelt med väldigt gott resultat! Salladen håller i kylskåp 5-7 dagar så gör en rejäl sats! Jag har använt ett halvt vitkålshuvud till detta recept men det går självklart att dubblera! Riktigt gott!

Det här behöver du :
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (Perstorps ättika)
½ dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 5-7 dagar!

Sugen på Pizza?
Godaste pizzadegen, klicka här >>
feb07_246_1173206996.jpg

Pizza på grillen, klicka här >>
kryddburken0000404

Calzone, klicka här >>
kryddburken0000307

45 svar till ”Extra god Pizzasallad”

  1. Camilla K..Igen! profilbild

    Hej tjejen! Kul att se en massa nya recept igen som jag kan sno med mig vid tillfälle leeer nöjt. Den här pizzasalladen är väldigt lik den jag brukar göra…det skiljer nog bara lite på måtten. Kram och ha en go helg. Här ligger karrén på grillen just nu! 🙂 //Camilla i Motala

    Gilla

  2. Solan profilbild

    Med risk för att verka tjatig så tackar jag för ännu ett toppenrecept. Jag äääälskar bara denna blogg. Fina bilder och underbara recept. Ha det gott. // Solan

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Camilla K!
    Härligt med grillning! Vi har precis kommit in i värmen nu efter en grillkväll med barnen, korv med bröd i all ära! Huvudsaken man har roligt! Trevlig helg på dig med!

    Solan!
    Du blir aldrig tjatig! S

    Gilla

  4. Solan profilbild

    Hej Linda

    Tack för besök och beröm på min blogg. Jag har skrivit lite där om sallader vilka som är mest lättodlade av de som finns i mitt sortiment. Har du mer undringar angående odling så fråga på bara så ska jag försöka svara. Nu ska vi äta en smarrig Tacopaj. Kram//Solan

    Gilla

  5. Sara profilbild

    Det receptet ska jag ha i åtanke nästa gång jag är sugen på pizzasallad! Jag har förresten blivit inspirerad av dej (hittade något gammalt inlägg) att handla hos Aromia. Favviskryddan är redan slut så idag flög en ny beställning iväg, tillsammans med mina pengar 🙂 Ha en skön helg! Kramar från Sara

    Gilla

  6. KarinW profilbild

    Ska testa ditt recept. Jag brukar koka ihop själva dressingen och slå över, ska kolla vad som blir godast!

    Gilla

  7. Daniela profilbild
    Daniela

    Om du vill ha en pizza sallad som man får från pizzerian, ska man ha mat/raps olja och ättika i ej vinäger! sen tillsätter man salt och peppar ev oregano, knåda ihop allt så att allt blandas ordentligt, (pappa har varit pizzeriaägare)
    Tack för en underbar blogg med massa härliga recept, hoppas du fortsätter länge=)

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Solan!
    Ska genast kika in hos dig och läs lite! Tack!!

    Sara!
    Härligt, det är roligt att lägga lite pengar på goda kryddor! Helt rätt ju! 🙂

    Karin W!
    Ja det finns många varianter, men jag gillar denna bäst!

    Daniela!
    Tack för din kommentar! Jag vet många pizzabagare som kör ättika-varianten, men den är inte lika god tycker. Här hemma lokalt är det ofta med vinäger. Men alla varianter är ju goda på sitt sätt!

    Gilla

  9. syren profilbild

    Vilka bra recept du har!

    Gilla

  10. Duvan profilbild

    Jobbar du som kock?

    Gilla

  11. Edamame profilbild

    All dishes look very delicious. I am interested in the food culture of your country. And I support your site. If there is time, please come in my site. From Japan
    http://food-soybean.blogspot.com/

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    syren!
    Tackar så mycket!

    Duvan!
    Nej jag jobbar inte som kock! Jobbar inom vården! Men självklart är det en dröm att få jobba med mat i någon form!

    Gilla

  13. Åsa profilbild

    Detta ska jag testa! Perfekt att ha i kylen och plocka fram, det blir ofta bara en skål groddar eller ruccola blad hemma hos oss.

    Gilla

  14. kryddburken profilbild

    Åsa!
    Ja hållbarheten har sina fördelar! Du kan ju även variera salladen med att tillsätta rivna morötter, rivet äpple, lingon etc etc beroende på vilken huvudrätt du lagar!

    Gilla

  15. Sofia profilbild
    Sofia

    Men perfekt! Googlade, fick upp en massa recept och körde på ditt för det verkade enklast. Och det blev precis hur gott som helst! Tusen tack. Tipsar om att ta honung istället för socker, det blev gott.
    Mvh
    Sofia

    Gilla

  16. kryddburken profilbild

    Sofia!
    Honung istället för socker köper jag direkt! Ska absolut prova!

    Gilla

  17. Sanne Å profilbild
    Sanne Å

    Det var ett väldigt bra recept! Blev väldigt omtyckt 😀

    Gilla

  18. eva profilbild
    eva

    ja ha, som vanligt varför kan man inte skriva ut receptet utan allt annat skräp?? Tänk/miljö/eco

    Gilla

  19. Anna profilbild

    Tack snälla för detta fantastiska recept! Jag har försökt och försökt här tvärsöver Nordsjön och aldrig tidigare lyckats, men nu äntligen! Och gud vad gott det blev 🙂 Vill du se resultatet så finns det här:

    http://annzah.blogg.se/2008/december/pizzasallad.html

    Nu får jag hindra mig själv från att rusa till kylen och äta upp resten 😀

    Gilla

  20. Jessica Byers profilbild

    Hejsan, vilken trevlig blog du har, ska absolut prova din pizza sallad.

    Bor i USA och har inte atit pizza sallad pa valdigt lange, men jag har for mej att man har inlagd rod paprika i pizza sallad eller jag kanske kommer ihag helt fel…hihi…men ska absolut prova ditt recept.

    ~Jessica

    Gilla

  21. Rose-Marie profilbild
    Rose-Marie

    Tack för ett kanonbra recept på pizzasallad….smakar precis som den på pizzerior.

    pysslan

    Gilla

  22. Rose-Marie profilbild
    Rose-Marie

    He! Tack för ett kanonbra och gott recept på pizzasallad. Smakra precis som de på pizzerior.

    pysslan

    Gilla

  23. Anna profilbild

    Skulle bara tacka för tipset att slå kokande vatten över kålen. Blev ju kanonbra, ser inte ut som man gjort den själv. Iallafall har jag inte lycktas tidigare. Och osthyvel var ju verkligen kanon att använda!Ska göra min tredje sats sallad snart:-)

    Gilla

  24. hermanubis profilbild
    hermanubis

    Det här ska jag testa. Jag ääälskar pizzasallad

    Gilla

  25. gia profilbild
    gia

    hej. jag älskade din supersallad.

    Gilla

  26. Elin profilbild

    supergod pizzasallad, kan nästan säga att den smakar bättre än den jag köper hos pizzabagarn här 🙂
    tack för bra recept!

    Gilla

  27. psmycken profilbild

    Den här pizzasalladen blev super god! Så god att min sambo åt tre omgångar annars äter han inte alls pizzasallad.

    Tack!!

    Gilla

  28. Åsa profilbild
    Åsa

    så underbart god din pitzzasallad blev….
    Tusen tack för att du delar med dig av allt…

    Gilla

  29. Maria profilbild

    Tusen tack för receptförslaget!

    Det innehöll i stora drag ett liknande som jag hade i mina gömmor.

    Men ungefär hur mycket är en kork ättika? 1 tsk? Hade nämligen en ekoligsk ättika och den korken lär knappast vara lika stor som din! 😉

    Blev dock ingen pizzasallad idag, tiden sprang ifrån mig. Får bli en annan gång helt enkelt.

    Gilla

  30. best registry cleaner profilbild

    good share, great article, very usefull for us…thank you

    Gilla

  31. online coupons profilbild

    Jag kan verkligen säga att jag aldrig har läst så mycket användbar information om Extra god Pizzasallad « Kryddburken.se. Jag vill uttrycka min tacksamhet till webbansvarig för kryddburken.se.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Tusen tack!
      /Linda

      Gilla

  32. Sara profilbild
    Sara

    Kan man laga utan vitvinäger?

    Gilla

  33. kryddburken profilbild

    Sara!
    Absolut, ättika + olja funkar alldeles utmärkt!
    /Linda

    Gilla

  34. Sandra profilbild

    Tydligen så är inte ‘pizzasallad’ en grej i Finland.. Fick förklara för min pojkvän som var väldigt förvirrad xD Visade bilder o allt.. Var tydligen inte bara han som var borta för hans mamma hade ingen aning heller.. Överraskande !

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sandra!
      Men oj, då har dom missat nåt! 😉
      /Linda

      Gilla

  35. Henke profilbild
    Henke

    Ännu något man måste göra..;) Tack!

    Gilla

  36. JGN profilbild
    JGN

    Koncentrerad päronlättdryck brukar jag tillsätta istället för socker. Ca 1/2 dl.

    Johan

    Gilla

  37. JGN profilbild
    JGN

    Och kör den i Micro istället för kokande vatten.

    Gilla

  38. YP profilbild
    YP

    En halvliter koncentrat? Det lät spännande, men blir inte outspädd saftkoncentrat extremt sött och päronsliskigt?

    Gilla

  39. Therese profilbild
    Therese

    Hejsan . Undrar om ättika kan va 12 eller 24 % mvh Therese
    Heddeus@hotmail.com

    Gilla

  40. Alicia profilbild
    Alicia

    TYcker tyvärr det här receptet var rätt äckligt och inte så som på pizzeriorna i min ort.

    Gilla

  41.  profilbild
    Anonym

    Fall you

    Gilla

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect