width=420
Ratatouille är GOTT!! Riktigt gott och går att kombinera med massor av maträtter, kött, kyckling, fisk! Det behövs varken potatis, ris eller pasta till en god ratatouille den är helt komplett i sig tycker jag! Använd dina favoritgrönsaker och fräs upp dom i stekpanna till en ljummen sallad! Riktigt gott! OCH nyttigt! Här har jag stekt två kycklingfileér som jag kryddat med riven vitlök och lite smör, salt & peppar! Till detta rörde jag ihop en kall sås på lätt cremé fraiche, lite olivolja smaksatt med citron samt salt & grovmalen svartpeppar!! Det här måste ni prova!

width=420

2 port
Det här behöver du :
2 kycklingfileér
1 klick smör
2 – 3 rivna vitlöksklyftor
Salt & peppar

Ratatouille :
½ squasch
½ röd paprika
½ orange paprika
1 stor näven haricot verts
½ purjolök
10 körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
1 liten burk majskorn
1 burk hela champinjoner (bara måste ha dom)
2 msk tomatpuré
En klick smör till stekning
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Stek kycklingfileérna i stekpanna med en klick smör, riven vitlök salt & peppar. Stek ca 30 min på medelvärme så fileérna är helt genomstekta. Lägg upp på fat och täck över med folié. Skiva sedan upp fileérna och servera tillsammans med ratatouillen. Skölj & skär grönsakerna i lagom stora munsbitar. Skiva vitlöken fint! Stek alltsammans i stekpanna på medelvärme, tillsätt tomatpurén och lite salt & peppar. Låt allt få steka ca 10-15 min. Servera geanst!

width=420
Smaklig måltid!

4 svar till ”Ratatouille med Vitlöksstekt Kycklingfilé”

  1. maria profilbild

    Åh så gott !

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    maria!
    Ja, gott & väldigt mättande!

    Gilla

  3. Solan profilbild

    Söndagen räddad. Det blir Ratatouille med Vitlöksstekt Kycklingfilé. Tack för hjälpen. Ha det gott. // Solan

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect