kryddburken0000346.jpg 
Det finns absolut inget godare än att sitta utomhus en kväll i solnedgången och grilla! Allra bäst smakar grillad korv med hemmagjorda pinnbröd! Ni måste prova!!!! Det här är såå gott!

Det här behöver du :
25 gram jäst
5 dl vatten
12-13 vetemjöl special fullkorn
½ dl olja
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader och rör ut med jästen. Tillsätt mjölet (spara ca 2 dl) & oljan + salt! Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i bunke ca ½ timme. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen med mer mjöl och lite olja så den blir smidig och lättarbetat. Ta ut ca 8-10 små ”degar” och lägg på ett fat med mjöl pudrat över. Ta med ut till grillen. Grilla pinnbröden virade runt en pinne eller runt korven! Blir det deg över?? Bara in i kylen och spara till nästa kväll. Eller till nästa helg, lägg dom då i frysen!

Ha du bråttom?
Man ska inte jobba ihjäl sig i köket för en mysig fredagkväll!
Det går lika bra med halvfabrikat efter en lång arbetsvecka när man bara vill njuta och vara tillsammans med familjen! Eller hur!?! 🙂
Man ska ha tid för varandra också, då behöver pretationerna inte vara för höga! Faktiskt! 🙂


Snabbalternativet lyder :

1 sats färdig pizzadeg ”Sara Lee”
Vi har provat detta en gång och det blir kanon,
degen är seg och smidig och passar perfekt till virade pinnbröd!

kryddburken0000348.jpg
*Barndomsnostalgi* 🙂
Ett gott tillbehör till pinnbröden är faktiskt skivad falukorv över öppen eld!! Rynkar du på näsan nu?? Har du provat då?? Nä, dåså! Prova!! Det blir jättegott och smakar så mycket bättre än några andra rätter med falukorv, jag lovar!!

kryddburken0000347.jpg
Mannens hemmabygge! Vår egen lilla western-stad! 🙂 Det är såå mysigt att sitta ute nu på vårkanten, lyssna till fålgarnas kvällskvitter, se solen glänta i nedförsbacke, grilla en korv, sitta och babbla, mysa och bara njuta!!

10 svar till ”Pinnbröd till Korvgrillning!”

  1. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Jag håller med halstrad falukorv är bäst. Det måste vara det norrbottniska generna.:)

    Gilla

  2. maria profilbild

    Det såg mysigt ut. Kanske nåt att göra under påsk? Undrar var det kan finnas en grillplats när mig?

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    mimmismat!
    Ja, det måste vara norrländskt, jag är ganska ensam om här att tycka om falukorv på det här sättet! S

    maria!
    Ja, väldigt opretantiöst med väldigt gott & mysigt!

    Gilla

  4. annamaria profilbild

    Du är fantastiskt duktig på att fotografera. Det har jag säkert skrivit förrut men strunt samma – så är det bara! GLAD PÅSK-kram från mig!

    Gilla

  5. Chriszy profilbild

    Jag är uppväxt med att ha sylt till våra pinnbröd, har nog aldrig haft korv till. Däremot gör vi den invirade korven, men gräddar oftast i ugnen.

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Annamaria!
    Tackar & bockar! Men dessa foton har dottra tagit när satt ute vid elden! S

    Chriszy!
    Sylt till pinnbröd har jag då aldrig nånsin hört talas om, väldigt intressant! 🙂

    Gilla

  7. Lina, Keep it simple profilbild

    Pinnbröd är så mysigt. Provade att göra i ugn en gång men det är ju känslan vid elden som gör halva upplevelsen!Mysig blogg.

    Jag har nystartat min blogg, kika gärna in!

    Gilla

  8. Lisa profilbild

    Det där får till och med mig att längta efter falukorv!

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    Lisa!
    Ja det är inte så tokig alls!

    Gilla

  10. Sofia profilbild
    Sofia

    Super goda pölsehorn. Tackar ödmjukast för det fantastiska receptet.

    Mvh Sofia

    Gilla

Lämna ett svar till annamaria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect