
Lite variation i bullbaket är alltid roligt! Halva degen blev ”vanliga” kanelsnäckor, andra halvan av degen bakade jag ut med banan-fyllning!! Förträffligt gott, det här måste ni prova!
Vetedeg på ½ liter mjölk :
150 gram smör eller maragrin
5 dl mjölk
1 pkt jäst (50gram)
½ dl strösocker
1 tsk salt
ca 1½ l vetemjöl
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastull och slå på mjölken. Ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut meddegvätskan. Tillsätt sockret, saltet och nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Knåda degen smidig för hand eller med krokarna. Låt jäsa i bunken övertäckt ca 30min. Ta upp dgen på mjölat bakbord och arbeta ihop den till en smidig deg. Dela den i 4 bitar och kavla, bred på fyllning, rulla ihop och skär i bitar. Fyll bullformar och ställ på plåt. Låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla med uppvispat ägg & strö över pärlsocker. Grädda ca 10 min i 225 grader. Låt svalna på galler under bakduk! Servera med ett stort glas mjölk! 🙂

Så här fina blev banan-bullarna! Fyllningen består av lika delar mosad banan som smör eller margarin. Lite kanel & vanlijsocker, sen bred ut på den kavlade degen och rulla ihop! OBS: JÄTTEKLADDIGT! Skär i bitar och lägg i formar, rekommenderas för dom är väldigt kladdiga! 🙂 Men attans så goda!

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar