kryddburken0000323.jpg
Apelsinmarinerad kyckling är sååå gott! Enkelt att förbereda kvällen innan. Fräscht & lyxigt dessutom! Tillsammans med ris så har du en middag inom 45 min.

4 port
Det här behöver du :
4 stora kycklinglår
1 mogen apelsin (pressad saft & rivet skal)
1/2 dl chilisås
1 msk honung
2 msk soya
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklinglåren i en plastpåse, slå på marinaden och låt ligga i kylskåp över natten eller minst ett par timmar. Smörj en ugnsfast form med lite rapsolja och lägg ner kycklinglåren. Slå över marinaden och ställ in i ugnen 220 grader ca 30-40 min. Ös kycklingen några gånger och späd ev. med lite buljong av kalvfond. Servera med ris och sallad. Ev. kan du sila stekskyn från ugnsformen och vispa ihop en sås med lite vatten & en skvätt grädde, samt reda av med maizenamjöl.

6 svar till ”Apelsinmarinerad Kyckling”

  1. Tazty profilbild

    Tack för receptet.

    Gilla

  2. Spicy Nam Nam profilbild

    Ser riktigt fräsht ut, skulle vara intressant att se effekten av riktig chilli istället för såsen.

    Gilla

  3. spicynamnam.com profilbild

    muuuuuuuuuuuuuuuuuuuums!!

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Tazty!
    Så lite så!

    Spicy Nam Nam!
    Det blir nog aningens hetare kan jag tro!

    Gilla

  5. Anna profilbild
    Anna

    Ser verkligen gott ut, måste nog prova den någon gång. Väldigt bra och fin sida du har. Gilalr det skarpt!

    Anna

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Anna!
    Tackar & bockar!! Va roligt att läsa!

    Gilla

Lämna ett svar till spicynamnam.com Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect