
Mannen har överraskat oss med middag ikväll! Ugnsbakade laxfileér med pestotäcke och massa tomat & citron & till det en god kryddig kall pestosås! Helt underbart gott! Det här får han gärna göra om fastän jag inte är så värst förtjust i lax! Bra betyg de! 🙂
Det här behöver du :
4 laxfileér
4 msk Pesto Rosso
Saften av en halv citron
4 – 5 tomater
Havssalt
Kall pestosås :
1 dl lättcreme fraiché
1 msk Pesto Rosso
1 vitlöksklyfta
1 tsk tomatflarn
GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfileérna i en ugnsfast smord form. Halvera tomaterna och lägg runtom. Bred pesto över varje laxfilé & pressa över lite citronsaft från en halv citron och toppa med havssalt! Stek i ugn ca 25min. Servera till ris och en kall creme fraichésås som du blandar ihop med lite pesto, riven vitlöksklyfta och en tesked tomatflarn! Riktigt riktigt gott!


Lämna ett svar till sorina Avbryt svar