
Mannen har överraskat oss med middag ikväll! Ugnsbakade laxfileér med pestotäcke och massa tomat & citron & till det en god kryddig kall pestosås! Helt underbart gott! Det här får han gärna göra om fastän jag inte är så värst förtjust i lax! Bra betyg de! 🙂
Det här behöver du :
4 laxfileér
4 msk Pesto Rosso
Saften av en halv citron
4 – 5 tomater
Havssalt
Kall pestosås :
1 dl lättcreme fraiché
1 msk Pesto Rosso
1 vitlöksklyfta
1 tsk tomatflarn
GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfileérna i en ugnsfast smord form. Halvera tomaterna och lägg runtom. Bred pesto över varje laxfilé & pressa över lite citronsaft från en halv citron och toppa med havssalt! Stek i ugn ca 25min. Servera till ris och en kall creme fraichésås som du blandar ihop med lite pesto, riven vitlöksklyfta och en tesked tomatflarn! Riktigt riktigt gott!


Lämna en kommentar