kryddburken0000286.jpg
Toscakakan en klassiker till kaffet, knaprig & knäckig och väldigt saftig! Man kan använda flagad mandel istället för egen skållad, skalad, hackad! Tar lite längre tid men blir så mycket godare!

Det här behöver du :
100 gram smör
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Glasyren :
150 gram smör
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
2 dl skållad, skalad & strimlad mandel

GÖR SÅHÄR :
Skålla mandeln och låt den svalna något. Skala och hacka den på längden. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker pösigt. blanda ner mjölet utblandat med bakpulver & tillsätt även smöret + mjölken. Häll smeten i en smord & bröad rund form med löstagbar kant ca 24 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min i 175 grader. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp och rör sakta. Koka på svag värme tills glasyren tjocknat något. Ta ut kakan ur ugnen och bred på glasyren, ställ in igen och grädda ytterliggare 15 min men flytta upp kakan till mitten av ugnen.

3 svar till ”Toscakaka”

  1. Emma profilbild

    Gud va gott! Jag ska testa o göra en sån idag 🙂

    Gilla

  2. Marre profilbild
    Marre

    Hej, de ser jättegott ut? Tänkte bara fråga, kan man använda vanlig mandelspån med? 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Marre!
      Det går jättebra!
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Emma Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect