kryddburken0000200.jpg
Söndagmiddag med flygande fläng! En klassiker från 70 & 80-talet som är rätt kul att plocka fram då & då! Huvudingredienserna är kyckling, banan, & jordnötter. Chilisåsen ger rätten det ”rätta” stinget! Gott gott!

Det här behöver du :
4 – 5 st kycklingfileér
1 pkt bacon
1 dl chilisås (alt. ketchup)
2 bananer
5 dl matlagningsgrädde (egentligen vispgrädde, för den ska vispas)
1 dl jordnötter

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i bitar & bryn dem i stekpanna tills de fått fin färg. Stek även på finskuren bacon. Smörj en ugnsfast form och lägg i kycklingen. Vispa grädden och blanda med chilisåsen. Jag använde inte vispgrädde utan matlagningsgrädde så det fick bli ovispat! Strö över jordnötterna, baconen, bananer i skivor & häll över gräddblandningen! Grädda 225 grader ca 15min. Servera med ris & en sallad!

6 svar till ”Flygande Jacob”

  1. annamaria profilbild

    Ja visst är det gott! Smidigt att göra – jag brukar göra med färdig-grillad kyckling. Lite fusk men ännu enklare. Fast det är nog godare att göra som du har gjort!

    Gilla

  2. Malin S profilbild

    Blev bjuden på detta för inte så länge sedan och blev förvånad över hur fantastiskt gott det är.

    Gilla

  3. znogge profilbild

    Jag skulle vilja lägga till en strimlad grön paprika och krydda med italiensk salladskrydda! Inte alls fel! Lagade det för någon vecka sedan. Man kan göra samma rätt med kassler. Flygande Kurre!

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    annamaria!
    Ja håller med, det är en variant man för köra på när det är ont om tid!

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Malin S!
    Det är inte så ofta man lagar denna rätt numera, desto godare när man glömt smaken lite!

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    znogge!
    Tack för tipset med paprika & salladskrydda! Det ska provas!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect