kryddburken0000159.jpg
Vetebröd på en halvliter degvätska, räcker till ganska mycket ändå! Här delade jag degen i sex delar, tre längder gick till flätan, en längd till 15 snurror och sista längden till en butterkaka i rund form med löstagbar kant!

Det här behöver du :
1 ½ pkt jäst
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
1,8 – 2,0 l vetemjöl special

GÖR SÅHÄR :
Smula jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader & rör ut i jästen. Tillsätt smör, socker, ägg, salt & kardemumma och nästan allt av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i bunken under bakduk ca 30 min. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord & dela degen i sex delar. Kavla ut & bred på fyllning och rulla ihop! Gör sedan vad du själv föredrar, snurror, längden, butterkaka etc etc.

Fyllningen har jag inga exakta mått på men jag blandar rumsvarmt smör + strösocker + vaniljsocker. Till butterkakan, klicka ut marsankräm ovanpå bullarna före grädnning. Pensla med uppvispat ägg & strö över pärlsocker.

 Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min före gräddning. Grädda bullar i 225 grader ca 10 min.

4 svar till ”Vetedeg Kardemumma/Vanilj”

  1. matilda profilbild

    Åh, man hittar alltid så goda saker här! Både bakverk och mat! Känns inte alls motiverande nu att gå och göra cous-cous med basilikapuckar… Jag måste nog lära mig att strukturera min (för tillfället obefintliga) veckomatsedel…

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Matilda!
    Cous cous med basilikapucka, det lät intresant!! Det får du utveckla lite, jag behöver också inspiration!

    Gilla

  3. Jossan profilbild
    Jossan

    Hejsan!!!
    det här rumsvarma smöret som står i receptet, är det till degen eller är det till fyllningen.
    För det står inte med i hur man ska göra.
    Iaf, detta är en kanon sida!!Du ska verkligen vara stolt!
    Ha det så himla bra=)
    /Jossan

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Jossan!
    Såg nu att det inte stod med, men smöret i receptet ska blandas i degen. (redigerat) Som fyllning använder jag också rumsvarmt smör men det varierar lite hur mycket däremot, det tar jag mer på känn vad som blir lagom!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect