kryddburken0000112.jpg
Viltskavsgryta, suveränt gott med färska örter! Favoriten i vår familj är renskav!

Det här behöver du :
1 pkt viltskav/renskav a´250 gram
2 gula lök
1 stor knippa färsk timjan
1 finhackad vitlök
1 tsk rosmarin
1 tsk mortlade enbär
1 msk vinbärsgelé
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hacka löken och fräs i stekpanna tillsammans med vitlöken i en klick smör, låt den bli mjuk men inte brun. Lägg upp på ett fat. Lägg i en klick smör & stek nu skaven tills det fått fin färg, tillsätt kryddorna utom den färska timjan, slå på vatten & löken samt vinbärsgelén. Låt småputtra någon minut & smaka av med grädden, salt & peppar. Lägg över färsk timjan över grytan före servering, jag gillar hela kvistar men det går också bra att bara riva av de små örtbladen.  Servera till pressad potatis & färsk pasta eller direkt på en grov smörgås!

kryddburken0000109.jpg
Hackad gul lök, färsk timjan, finhackad vitlök & en bit fryst renskav.

2 svar till ”Viltgryta”

  1. lieben profilbild

    Interessante Informationen.

    Gilla

  2. Sujith profilbild

    Jag brukar gf6ra skav pe5 e4lg ockse5. Byt ut rksveanen mot e4lgskav och iste4llet ff6r vitlf6k se5 kryddar du med grf6npeppar iste4llet och fre4ser i lite blandad svamp. Super gott till pasta!

    Gilla

Lämna ett svar till Sujith Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect