
Himmelsk god kycklinggryta med rejäl kryddning!! En rikigt gryt-favorit med massa goda smaker! Servera med pasta eller ris!
4 port
Det här behöver du :
4 – 5 kycklingfileér
5 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 msk kapris
1 msk vinbärsgelé
½ dl rött vin
5 dl hela champinjoner (konserverade)
1 burk körsbärstomater
1 gul paprika
2 msk torkade örtkryddor
Salt & peppar
Maizenamjöl till redning
ev. ½ dl grädde
GÖR SÅHÄR :
Dela kycklingfileérna i två delar per filé. Bryn dem på hög värme så de får fin färg. Slå på vattnet, rödvinet & tillsätt fonden, örtkryddorna, kapris & vinbärsgelén. Låt brässera ca 10 min. Häll i champinjoner & de hela körsbärstomaterna & strimlad paprika! Red av med maizenmjöl & runda ev. av smaken med lite grädde! Servera till en god pasta!


Lämna en kommentar