
Supergod gratäng med pasta & broccoli! Räcker långt laget runt när du har folk hemma på middag! En lättare variant på gratäng helt utan grädde & ost!
6 – 8 pers
Det här behöver du :
500 gram pasta här blandade jag Barilla Pappardelle + Pipe Rigate (fullkorn)
2 buketter färsk broccoli
2 hg hackad kokt skinka (alt; burkskinka, alt; kan uteslutas helt för en vegetarisk variant)
1 stor gul lök (finhackad)
1 köttbuljongtärning
1 liter mjölk
10 – 12 körsbärstomater
Mjöl + vatten till redning
Salt & peppar
Pastakrydda
GÖR SÅHÄR :
Koka pasta & häll av. Smält lite smör i en kastrull & tillsätt den hackade löken, låt den fräsa en stund så den blir mjuk.
Häll på mjölken & tillsätt buljongtärningen + salt & peppar & pastakrydda. Låt koka upp, häll sedan i den hackade skinkan (kan uteslutas helt) och red av såsen med vatten + mjöl till lagom konsistens. Skölj och dela broccolin i mindre bitar. Förväll dom i kokande vatten ca 2-3 min om du vill ha dom riktigt mjuka, jag tycker det är gott med lite tuggmotstånd så jag hoppade över detta! Smörj en ugnsfast form & häll i pasta, fördela broccoli + delade körsbärstomater över pastan & häll på såsen! Grädda i ugn 175 grader ca 25-30 min.


Lämna ett svar till eco chic Avbryt svar