kryddburken000040.jpg
Helt oemotståndligt gott blir det när kycklingbitarna får brässera sig möra & dra till sig smaker & kryddor! En favoritgryta på kyckling, helt klart!

4 pers
Det här behöver du :
3 kycklingfileér
1 burk champinjoner
3 charlottenlök finhackad
5 dl vatten totalt
2 dl rött vin
1 msk soya color
1 köttbuljongtärning
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
1 dl matlagningsgrädde
Cayennepppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet & kryddorna & buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt brässera ca 20-25 min, tillsätt mer vatten då och då. Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde & red av såsen med vetemjöl + vatten. Smaka av med salt & peppar! Servera grytan till buljongkokt ris blandat med gröna färska örter. Såsen av denna gryta är försvinnande god….. 🙂

5 svar till ”Vinkyckling med örtris”

  1. […] TORSDAG Vinkyckling med Örtris   […]

    Gilla

  2. Cecilia profilbild
    Cecilia

    Underbart gott ju!! Maken hälsar och tackar han också för ännu en mysmiddag:)

    Jag är sjukt svag för smörstekta färska champinjoner dock så jag bytte ut burkchampisarna.

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Cecilia!
    Hälsa tillbaka & trevlig helg på er!

    Gilla

  4. Marie profilbild
    Marie

    Tack för ett nytt favoritrecept! Hela familjen tyckte det här var jättegott! Det här kommer vi att göra många gånger till…

    Gilla

  5. Tessan profilbild

    Ikväll har vi testat detta recept och det var jättegott, tyckte min 15 månaders dotter också!

    Trevlig Valborg:)

    Gilla

Lämna ett svar till Kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect