
Det här blir en riktigt god kladdkaka med lite tuggmotstånd & goda smaker av valnötter, pistage & hasselnöt!
16 bitar
Det här behöver du :
200 gram smör
4 st ägg
6 dl socker
4 dl vetemjöl special
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 dl valnötter
1 dl pistagenötter
1 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & rör ut kakaon däri. Låt svalna. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt mjöl + vaniljsocker & rör i försiktigt, häll sedan i smörblandningen och de grovhackade nötterna. Det blir en riktigt hård & stabbig smet, men det ska det vara. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 50 min. Servera dagen efter när den stått i kylskåp över natten då är den som godast!! 🙂 Perfekt med en liten bit till kaffet efter maten! Bli inte förvånad när du tar ut kakan ur ugnen för den ska vara riktigt kladdig, men efter en dag i kylen så går det fint att skära bitar av den. Nötterna kan du avstå helt ifrån om du vill, följ då bara receptet som vanligt men utan nötterna.

Lämna ett svar till Martha Avbryt svar