kryddburken000032_0.jpg
En egenkomponerad fantasirätt… Ibland kan mat göra sig påmind i den djupaste drömsömnen och då skapas de mest fantastiska kulinariska kreationer i mitt huvud, detta är en sådan rätt! Himmelsk gott blev det och detta kommer jag att laga fler gånger. Familjen får många gånger utstå mina utsvävningar & prövningar i köket & idag gick det hem galant! Så helt klart en godkänd drömmiddag! 🙂

Det här behöver du : 
2 kycklingfileér
ca 4 dl vatten
2 burkar creme fraiché
2 hönsbuljongtärningar
En rejäl näve klippt krasse (mitt substitut för persilja)
1 citron
Citronpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vattnet + buljongtärningarna, lägg i kycklingbitarna och låt koka i buljongen ca 10 – 15 min tills de är genomkokta. Sila av vattnet från kastrullen & tillsätt creme fraiché + kryddor & grönt. Pressa ner en hel citron i såsen & smaka av det hela med citronpeppar! Smörj en ugnsfast form och börja första lagret med lasangeplattor, varva sedan med kycklingröran & plattor, avsluta med plattor & toppa med lite av såsen + en hand riven starkt lagrad ost! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills lasangen fått fin färg.

15 svar till ”Kyckling Lasange med Citron”

  1. Maggish profilbild

    åh gud va gott det ser ut! Jag måste bara testa den här rätten någon dag. Hoppas det är ok att jag länkar till dig på min blogg 😉

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Absolut är det ok! Ja, denna middag får bli ofta återkommande här hos oss också! Ibland är det kul att experimentera!! 🙂

    Gilla

  3. Jassu profilbild

    Åh, det här måste jag prova!!! 😀

    Gilla

  4. […] MÅNDAG Kycklinglasange med citron […]

    Gilla

  5. Karin profilbild

    Nu har jag testlagat detta recept också! Det blev supergott! Tyvärr blev det lite snålt med sås till min stora form så den blev en aning i torraste laget, men det är lätt att korrigera till nästa gång. Bra tips! Tack 🙂

    Gilla

  6. […] upp receptet här och jag vet inte heller om jag kommer ihåg rätt. Jag hittade ett recept på Kryddburken (där finns för övrigt många goda recept, tycker jag) som jag utgick ifrån och ändrade så […]

    Gilla

  7. Emma profilbild

    Har nu testat den här och det var jättegott! Misslyckades lite med utförandet men smaken var det inget fel på.

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Emma!
    Så himla bra! Huvudsaken det smakar bra så går det att finputsa på det yttre i andra hand! S

    Gilla

  9. Marie profilbild
    Marie

    Är det två stora burkar créme fraiche?

    Låter jättegott!

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    Marie!
    Två små burkar!

    Gilla

  11. Eva Rutström profilbild
    Eva Rutström

    Hej, Jag tänkte tillaga ditt recept på kycklinglasagne med citron.
    Men jag undrar, slänger du bort kycklingbuljongen som du kokat kycklingen i ? Och gör såsen enbart på creme fraiche+citron+kryddor, och i den blandar i kycklingen.
    Din matblogg Kryddburken ger mig många idéer. Den är bra.
    Hälsningar o tack för svar// Eva Rutström

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    Eva!
    Buljongen sparade jag inte i detta fall, men däremot när jag gör nåt större långkok med höns, det blir godare!

    Gilla

  13. Marie profilbild
    Marie

    Väldigt god, men framförallt annorlunda lasagne. Vart lite i syrligaste laget för mig, så jag tror det blir en halv citron och kanske lite rivet nästa gång. Tack för inspirationen.

    Gilla

  14. Marie profilbild
    Marie

    skal glömde jag visst att skriva

    Gilla

  15. kryddburken profilbild

    Marie!
    Va roligt att du provade, jag man får laborera sig fram till eget tycke och smak många gånger!

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect