
Fisk tillhör inte mina favoriträtter men jag brukar laga det till övriga familjen när jag själv ska jobba kväll. Här ett recept med fiskfilé, torsk, pollock, sej vad du vill, de mesta fungerar, sen ett täcke av grönsaker, minimorötter, broccoli, brytbönor, blomkål! Till gratineringen blev det lätt creme fraiché blandat med två fiskbuljongtärningar och sen massor med citronpeppar!
Det här behöver du :
4 – 5 fiskfileér
5 dl blandade grönsaker (frysta sommargrönsaker går också utmärkt)
3 dl lätt creme fraiché
2 fiskbuljongtärningar
½ dl riven ost
GÖR SÅHÄR :
Dela fisken i mindre bitar, lägg dom i ugnsfast form smord med lite olja. Häll över grönsakerna. Blanda creme fraiché med två smulade buljongtärningar & citronpeppar, häll allt över formen. Toppa med lite riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min på 175 grader. Servera till kokt potatis eller ris. Gratängen ger en fin & krämig sås att slå över maten.

Lämna ett svar till Frida Avbryt svar