maj07-224.jpg
Fettsnål och mustig kyckling med härliga örtkryddor som ger en underbar skysås!

3 – 4 pers
Det här behöver du :
4 kycklinglår
Smör att steka i
1 liter vatten
3 gula lökar
1 msk tomatpuré
Färska örtkryddor; (går bra med torkade också)
– Rosmarin
– Salvia
– Mejram
– Oregano
– Mynta

Salt & Peppar
Ett knippe färsk gräslök

GÖR SÅHÄR :
Bryn kycklingen så den får fin färg på bägge sidorna. Slå på vattnet hälften nu och resten mot slutet. Tillsätt finhackade löken, örtkryddorna & tomatpurén. Klipp över gräslöken & låt kycklingen brässera på svag värme ca 20 – 25 min. Lyft upp kycklinglåren och häll på resten av vattnet, red av såsen med maizena och smaka av med salt & peppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen & servera till nykokt ris och en god sallad!

maj07-236.jpg
Aromrik, örtkryddad skysås! Supergott & fettsnålt! Ett tips är att utesluta kycklingen helt & bara göra en god örtsås att slå på nudlar eller med lite mer vatten som en soppa med ett nygräddat bröd till!

Ett svar till ”Örtkryddad kyckling”

  1. Petra Jonsson profilbild
    Petra Jonsson

    Mycket god och enkel kycklinggryta. Den kommer jag att laga fler gånger.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect