
En öländsk landskapsrätt! Måste rekommenderas! Sandvik Kvarns Resturang är väl värt ett besök, äkta öländsk lufsa som den smakar som bäst, serverad med rårörd lignonsylt!
Klicka på bilden för att se hela receptet!

En öländsk landskapsrätt! Måste rekommenderas! Sandvik Kvarns Resturang är väl värt ett besök, äkta öländsk lufsa som den smakar som bäst, serverad med rårörd lignonsylt!
Klicka på bilden för att se hela receptet!
[…] Öland, Kött Det här är min variant på lufsa! Det öländska orginalreceptet hittar ni här, jag har lagt till två gula finrivna lökar & använt gräddmjölk istället. Den blir inte […]
GillaGilla
lufsa är en favvo rätt.Tycker också det är gott med lite rödlök i och kryddning med lite svartpeppari lufsan!
GillaGilla
underbart gott!! tack för att du finns som en hjälpande hand när man inte själv kan finna recepten, nästa gång får jag testa din variant på det hela 😀
GillaGilla
[…] Karin till Carl Jan-land Vilken dag! Hemlagad Öländsk Lufsa till lunch på strutsfarmen, därefter ett tre timmar långt lärorikt samtal med Karin Fransson […]
GillaGilla
kan ju även nämna att sandviks restaurang och hamncafé också har lufsa på menyn
GillaGilla
Tack! Men en fråga från en amatör i köket… hur mycket i vikt är ”15 stora potatisar”? Lättare med viktangivelse då begreppet ”stora” i högsta grad är väldigt olika… bakpotatisar, eller? Förresten, ska det vara mjölig eller fast potatis?
Ha det bra o TACK!
GillaGilla
Lisa!
Ja man kan aldrig vara tydlig nog! 😉 Med ”stora” potatisar menar jag inte bakpotatis utan mer ”tennisboll”! 😉 Och med fördel en mjölig sort, men de funkar himla bra med Asterix också, det är min favorit!
/Linda
GillaGilla
Hej,

Välkommen till nya Kryddburken!
Stay updated with our latest tutorials and ideas by joining our newsletter.
Lämna ett svar till Från Karin till Carl Jan-land « Jennifer Spratly’s Weblog Avbryt svar