kryddburken0005.jpg
Långjästa morgonfrallor med farin! Dessa bakade jag på jobbet i lördags natt! Att överraska dagpersonalen som kommer söndag morgon trötta & sömniga är väl aldrig helt fel, färska frallor & huset doftar gott av nybakat bröd! Det är en variant på ”sötare” frallor, vill du minska på det söta, byt ut mjölk mot vatten & uteslut sirapen!

15st större
Det här behöver du :
1 pkt jäst
50 gram smör
½ l mjölk
1 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
10-12 dl vetemjöl
1 krm salt

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & häll på mjölken, (det går bra med vatten också) Ljumma till 37 grader. Blanda ner i jästen i en stor bunke, tillsätt farinsockret & sirapen och rör så allt löser sig. Blanda i mjölet och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 1½ – 2 timmar! Ta upp degen på bakbord, forma till 15st bullar & lägg på bakplåtspapper på ugnsplåt. Ingen jästning, direkt in i ugnen ca 10 min 200 grader!

Mer nybakat till Frukost?
The-kakor
Scones

Frukostbullar
Kryddig råglimpa
Saftigt matbröd
Grekiskt lantbröd
Stekpannebröd
Ostfrallor

5 svar till ”Frallor”

  1. Mai-Lill Ihlar profilbild
    Mai-Lill Ihlar

    Otroligt trevlig blogg. Tusen tack för mycket smakfulla recept och många tips. Nu skall jag gå till verket medan det vattnas i munnen.
    ”I´ll be back”

    Gilla

  2. Heidi profilbild
    Heidi

    Hejsan!Tack för receptet, undrar bara om det inte skall vara mera mjöl i degen?mvh Heidi.

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Mai-Lill!
    Va kul att höra! Tackar så mycket!

    Heidi!
    jag använde inte så mkt. mjöl, men tycker du att degen blir lös så ta en skvätt till!

    Gilla

  4. Mie profilbild
    Mie

    Hej!
    Tack för en bra blogg.

    En liten undran skall det inte vara mera mjöl i degen till ½ l mjölk när jag gjorde dessa blev degen väldigt ”rinnig” så jag fick ta i rätt mycket mera.

    Tack för en inspirerande blogg.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Mie!
      Jo, de ser jag nu, jag måste haft en kvarts liter mjölk i huvudet när jag skrev… 😉 Jag har ändrat till 10-12dl, det är ett bättre mått för en halvliter degvätska.
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect