
Jobbhelgen ligger bakom, ledig måndag för både maken & mig, dottern sover hos mormor och nu ska vi njuta av vårvärmen, solnedgången, god mat, ett glas vitt & varandra!
Till vitlöksssåsen behöver du :
1 burk creme fraiché
6 – 8 rivna vitlökar (minsta antalet om du e känslig) 😉
1 tsk flingsalt
1 gnutta vitt vin
Svartpeppar, grovmalen
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop allting i en tjusig skål!!
Till Jalapenokryddad potatis behöver du :
4 – 6 potatisar (klyftade)
6 – 8 skivor Red Jalapeno (peta bort från tallriken om du inte pallar) 😉
2 st vitlöksklyftor finskurna
3 tsk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk sesamolja
GÖR SÅHÄR :
Skala & klyfta potatisen. Smörj en liten ugnsfast from, lägg i potatisklyftorna, fördela över några skivor av Red Jalapeno, & vitlöken. Toppa med flingsalt & grovmalen svartpeppar. Avsluta med att ringla över sesamolja. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min på 200 grader.

Potatisen FÖRE & EFTER! Gudomligt god, sesamoljan sätter piff på potatisrätter, helt klart!!
Grillad klyckling – marinad hittar du här :



Lämna en kommentar