kryddburken.jpg
Frukostbullar, nygräddade och precis ljumna! En deg som är perfekt att förbereda kvällen innan och som kan jäsa i kylen över natten.  Eller ett par timmar på morgonen! Dessa bullar gjorde jag på jobbet (tar 10min) ställde in plåten i kylen (1½ timme) och gräddade dom precis innan vi skulle äta frukost. Enkla och snabba frukostbullar! Byt ut linfröet & vetegroddarna mot något annat du har i skafferiet (tex. fibrex, hela linfrön, grahamsmjöl, valnötter etc etc) eller uteslut de helt, kompensera då istället med mer mjöl så degen blir formbar!

Det här behöver du :
1 pkt jäst
50 gram smör
5 dl filmjölk
½ dl socker
1 dl vetegroddar
1 dl krossat linfrö
6 – 8 dl vetemjöl
1 msk sirap till pensling
1 dl solroskärnor

GÖR SÅHÄR :
Smält smör i en kastrull, tillsätt filmjölken och ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, häll över smöret + filmjölken. Tillsätt vetegroddarna + linfröet och vetemjöl och knåda snabbt ihop så det blir en lätt deg, rulla 10 – 12 bollar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Täck bullarna lätt med plastfolié. Låt jäsa i kylen över natten eller ett par timmar. Pensla bullarna med sirap utblandat i lite vatten, strö över solroskränorna. Grädda i 200 grader ca 10min.

4 svar till ”Frukostbullar”

  1. Aradil profilbild

    Nybakt bröd på morgonen är verkligen både gott och mysigt och de här bröden låter ju jättegoda!

    Gilla

  2. irene profilbild
    irene

    Tack för dessa goda frukostbullar som du bakade till oss på Soldalen i tisdags morse, och tack för receptet. kram Irene

    Gilla

  3. Eira profilbild
    Eira

    Varför jobbar inte du på mitt jobb, så man kunde få färskt bröd på morgonen! flin Vilken underbar blogg/hemsida du har!!!

    Gilla

  4. Tobias profilbild
    Tobias

    Blev sugen på att baka lite frukostbullar till i morgon. Googlade och fastnade för de här. Ser jättegoda ut.

    Men det är inte nödvändigt att värma upp vätskan. Speciellt inte om det ska jäsa i kylen. Det brukar man bara göra för att hjälpa jästen komma igång lite, så att det ska gå snabbare. Men den kommer igång ändå, och degen trivs i lite lungnare tempo som det blir i en kalljäsning.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect