april07-135.jpg
Himmelsk god broccoliröra med inspiration från Anna Bergenström
Tipsad av
Sisterfood -Man grovhackar broccolin och kokar den lätt, fräser den sen med lite finhackad rökt skinka och ev. gröna ärter. Sedan har man på grädde eller CF och kokar under lock några minuter. Jag brukar mixa den lite med handmixer också, men det gör hon inte i orginalet. Smaksätt med svartpeppar och vitlök, rör ner lite färskriven parmesan och servera till pasta” 

Tack Tack!
Den här röran kommer att få stanna som broccoli-favorit i Öjkroken ett bra tag framöver! Jag har dock gjort vissa förändringar, inga gröna ärtor, bacon istället för skinka, samt hackad gul lök och vanlig riven ost istället för parmesan & ingen vitlök! Däremot en skvätt vitvinsvinäger!

april07-131.jpg

Det här behöver du :
Kokt pasta
1 stor bukett färsk broccoli
3 dl tärnad bacon
1 gul lök
1 dl riven lagrad ost
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vitvinsvinäger
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan. Koka även upp broccolin i delade bitar ca 3min i saltat vatten. Häll av och lägg i stekpanna och fräs tillsammans med bacon & hackad gul lök. låt allt steka i ca 10 min, häll på matlagningsgrädden, vitvinsvinägern & smaka av med salt & peppar, rör sist ner den rivna osten och låt den precis smälta! Servera!

april07-126.jpg
Broccoli är en av de gröna skönheter som jag gillar att fota, purjolök lika så…
Grönt ÄR skönt! 😉

4 svar till ”Pasta med broccolisås”

  1. Anna m V & E profilbild
    Anna m V & E

    Hejsan,

    Nu har jag prövat pastan m broccoli (orginalreceptet), den mottogs med stor glädje här hemma – tack för tipset!!

    Mvh

    Anna m V & E (från AFF, hänger mest på OÄF men även ”Bröllop” och ”Mat & Dryck”, du kanske även känner igen mig som ”Lilltrolle” från BT:-))

    Gilla

  2. Chatarina profilbild
    Chatarina

    Hej!
    Har provat denna pasta med broccolisås. Såå god!
    Den kommer definitivt bli en favorit hos mig!

    Gilla

  3. jossan profilbild
    jossan

    Underbar hemsida/blogg!!
    Älskar också att laga mat o baka, men har precis flyttat ihop med kille så nu har det varit svårt med inspiration, men nu har kag hittat den igen.Tack vare Kryddburken!
    Har en liten fråga, testade denna rätt, blev kanon god.Förutom lite överkokt broccoli…Oops;).
    Men sen blev osten grynig, något tips på vad man kan använda för ost eller vad man ska göra för att den inte ska bli sån.för det var inte så gott. Annars blev det kanon.
    Tack för en kanonblogg!

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Jossan!
    Det ska vara en ost med ganska hög fetthalt, alltså ingen mager variant! Jag har då aldrig fått den grynig så jag vet inte riktigt vad jag ska råda dig till men jag tror det kan bero på fetthalten i osten!

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect