
Himmelsk god broccoliröra med inspiration från Anna Bergenström
Tipsad av Sisterfood -Man grovhackar broccolin och kokar den lätt, fräser den sen med lite finhackad rökt skinka och ev. gröna ärter. Sedan har man på grädde eller CF och kokar under lock några minuter. Jag brukar mixa den lite med handmixer också, men det gör hon inte i orginalet. Smaksätt med svartpeppar och vitlök, rör ner lite färskriven parmesan och servera till pasta”
Tack Tack!
Den här röran kommer att få stanna som broccoli-favorit i Öjkroken ett bra tag framöver! Jag har dock gjort vissa förändringar, inga gröna ärtor, bacon istället för skinka, samt hackad gul lök och vanlig riven ost istället för parmesan & ingen vitlök! Däremot en skvätt vitvinsvinäger!
Det här behöver du :
Kokt pasta
1 stor bukett färsk broccoli
3 dl tärnad bacon
1 gul lök
1 dl riven lagrad ost
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vitvinsvinäger
Salt & Peppar
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan. Koka även upp broccolin i delade bitar ca 3min i saltat vatten. Häll av och lägg i stekpanna och fräs tillsammans med bacon & hackad gul lök. låt allt steka i ca 10 min, häll på matlagningsgrädden, vitvinsvinägern & smaka av med salt & peppar, rör sist ner den rivna osten och låt den precis smälta! Servera!

Broccoli är en av de gröna skönheter som jag gillar att fota, purjolök lika så…
Grönt ÄR skönt! 😉


Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar