april07-106.jpg
Hemmagjorda hammburgare är gott och man har bra mycket mer koll på vad man får i sig än om man går till snabbmatskedjorna… Efter att ha läst snabbmatslandet så insisterar jag på att man bör göra sina egna hamburgertallrikar! Hemmagjorda ÄR godast!!! Så till receptet då som skiljer sig från de klassiska! I de vanligaste hamburgarna är det oftast bara nötkött, salt & peppar i recepten! Det känns lite tråkigt!  Har man tid och vill lyxa till det så prova den här varianten med en massa goda smaker som ger hamburgaren ett lyft! Att dessutom grilla dom på utegrillen sätter ju bara pricken över i:e en gång till! So try it, I wont´let yo down! 😉

HAMBURGARE 6 st
Det här behöver du :
500 gram nötfärs 10%
2 gula lökar (rivna)
2 ägg
3 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 msk flytande margarin
2 msk bostongurka
2 msk spad från green Jalapeno
Salt & Peppar
Tacokrydda från Aromia
* Låt smeten stå i kylskåpet ca 30min före grillning,
då drar den åt sig aromen från alla kryddor bättre.
 
april07-096.jpg 
Hamburgarna redo för grillen, jag försteker dom ca 1 min
före grillen då fastnar inte smeten på gallret lika lätt.

HAMBURGERBRÖD ca 6st
Det här behöver du :
½ pkt jäst
6dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk olja
1 msk socker
Salt
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke, ljumma mjölken til 37 grader. Häll på & rör ut jästen, tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Tillsätt oljan + saltet + sockret & arbeta snabbt ihop degen. Låt jäsa i bunken ca 30min till dubbel storlek. Ta upp på bakbord och form till 6 st runda bollar, platta till dom till ca 2 cm höga rundlar, platta till något mer runt om kanterna så de blir aningens halvmåneformade. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk & strö över sesamfrön. Grädda på en gång ca 10 min 250 grader.  Låt svalna på galler & skär dom sedan mitt itu. Färdiga att ätas!
 
april07-092.jpg
Nygräddade hamburgerbröd

🙂 Å så ett fiffigt tips!! 🙂
Till små barnhänder som har svårt att hålla en hamburgare utan
att hamburgaren ”hoppar” ur brödet – stoppa hamburgaren i ett kaffefilter!
Dessutom kladdfritt på köpet!

18 svar till ”Hemmagjorda Hamburgare & Hamburgerbröd”

  1. Kaleen profilbild
    Kaleen

    Oj va mumsigt det ser ut! Jag tycker också att hemlagat är godast och vi brukar göra mumsig hamburgare 🙂

    Gilla

  2. Kaleen profilbild
    Kaleen

    Oj va mumsigt det ser ut! Jag tycker också att hemlagat är godast och vi brukar också göra mumsig hamburgare 🙂

    Gilla

  3. Julius profilbild
    Julius

    Ett bra recept! Enkelt och gott, använder det som vanligt bröd också.

    Men bara en fråga, det står att man ska ljumma vattnet – först och främst står det inte något om vatten. Och ifall du skulle varit vatten där så finns inte mjölken me längre.

    Jag kan inget om bakning eller mat, men jag provar istället att ta med mjölk och det blir bra tycker jag!

    MVH

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Kaleen!
    ja hemlagade ska de va! Annars kan de va! S

    Julius!
    Det är skrivfelsnisse som varit framme, receptet är som det ska, bara att jag skrev ”ljumma vattnet” istället för ”ljumma mjölken” som det numera står! S

    Gilla

  5. Cecilia profilbild
    Cecilia

    Godaste hamburgerbröden jag och mina gäster någonsin ätit:)

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Cecilia!
    Då tar jag åt mig, det var ett gott betyg! 😉 tack så mycket!

    Gilla

  7. Sofie profilbild

    Socker står där i ingredienserna.. men inte i själva receptet.. (?!)

    Gilla

  8. Calle profilbild
    Calle

    Toppen!
    Tack för receptet!

    Gilla

  9. Calle profilbild
    Calle

    Toppen!
    Tack för receptet!

    Gilla

  10. […] sallad håller sig 1 vecka i kylskåp.   Hickory rökiga hamburgare   Hamburgerbröd Inga kommentarer än så länge Kommentera RSS för kommentarer till det här inlägget. […]

    Gilla

  11. […] Riktigt jäkla gott! Bagels är gott! Vill ni veta vad som är riktigt jäkla gott då? Jo när man faktiskt tar sig tid och gör eget hamburgerbröd och egna hamburgare. Så jäkla gott! Så gjorde jag coleslaw också. Ja och potatismos. Sa jag att det var riktigt jäkla gott?! Rekommenderas skarpt! Dessutom var det busenkelt att göra. Jag slänger faktiskt in receptet här: http://kryddburken.wordpress.com/2007/04/09/hemmagjorda-hamburgare-hamburgerbrod/ […]

    Gilla

  12. Fredrik profilbild
    Fredrik

    tacokrydda är ju bara dumt att gå å köpa när man kan göra det själv…(för att inte tala om allt skit man får med tacokryddan)

    här är min tacokrydda:
    spiskummin
    korriander
    paprikapulver
    lökpulver
    vitlökspulver

    Sen kan man köra gogreens green chili ”dipp/gegga” istället för jalapenosspad om man vill ha smaken men mindre hetta

    Gilla

  13. FY profilbild
    FY

    Det stod att detta recept skulle ge c:a 6 bröd. Jag gjorde tre satser av recceptet och räknade med c:a 18 st. Det blev 13 små varav dessa 3 st i normal hamburgerbröd storlek och 10 små. De blir alltså väldigt små 6st. Dessutom fastnade de på bakplåtspapperet och gick sönder. Är mycket missnöjd. Middagen för 8 pers är nu mer eller mindre förstörd.

    Gilla

  14. Ok profilbild
    Ok

    Hamburgarna var för övrigt inte så goda som jag hade trott
    med tanke på ingredienserna. Godare har jag faktiskt ätit!

    Gilla

  15. Cia profilbild
    Cia

    Jag provlagar alltid nya recept innan jag har bjudning då ser jag om något måste justeras!

    Jag kallar det och mycket annat för EGET ansvar ingen annan än jag är ju ansvarig för hur det går.
    Det är klart att recept varierar precis som smaken olika bakredskap som ingrediensernas temperaturer och ugnar etc…

    Använd energi till att improvisera istället så får du egna recept att dela med dig av!
    Men tro inte att de passar alla för det kommer de aldrig att göra beroende på smak och olika förväntningar..

    Erfaren 4-barnsmamma

    Gilla

  16. Cia profilbild
    Cia

    Mitt föregående inlägg var ett svar till FY & OK

    Jag tycker att dessa bröd blir bra som grund sen kan man variera med ex vitlök eller tomatpure i degen, för att mixtra lite med konsistensen kan man ta vatten ist för mjölk och ca 7 gram (!) jäst och sätta in dem i ugnen redan på morgonen (kall) så de jäser i lugn och ro tills du sätter igång ugnen efter ca 8 timmar, använd inte varm degvätska då. Det ger ett robust bröd som skiljer sig från det traditionella, och det går ju alltid att göra om det ifall det inte skulle falla i smaken. Eftersom jäst inte är särskilt nyttigt för magen så är detta ett sundare bröd.

    Gilla

  17. […] By mian80 Ikväll har vi ätit hamburgare. Hamburgaren gjorde jag enligt ”Kryddburkens” recept på hemmagjorda hamburgare. Brödet har jag bakat själv. Recept här. Gjorde även […]

    Gilla

  18. Se upp! profilbild
    Se upp!

    Gjorde receptet för hamburgarna och färsen blev alldeles på tok för lös. Jag har gjort många olika recept och tyckte det verkade intressant med lite omväxling eftersom det var en del piffiga ingredienser i, men det slutade med att smeten bara geggade ihop sig och fastän jag stekte dem om och om igen i stekpannan så föll de bara sönder. Tanken var att jag skulle grilla dem sen, men det gick inte alls. Allt bara föll emellan gallret och middagen blev helt förstörd! Inget jag rekommenderar!


    Hej på dig ”Se upp”!
    Smeten är det absolut inget fel på och har du som du beskriver dessutom stekt dom i stekpanna före grillning så är det inget som ”rinner” mellan gallren. Där måste nåt gått galet innan. Detta recept har jag använt mig av i många år och gör fortfarande. Jag ”försteker” burgarna på grillen på en bit alu.folié så de blir lite mer stadiga i konsistensen, sen flyttar jag över dom direkt på grillgallret och det är aldrig några problem.
    /Hälsn. Linda

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect