mars07-840.jpg
Tårta till påskkärringarnas stora dag är ju ett måste! Här en saftig variant gjord på nötbotten och med philadelfia-glasyr & mandarinklyftor!

april07-013.jpg april07-026.jpg
Dottern Joline 4år – Öjkrokens påskkärring 2007

Det här behöver du :
200 gram hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl socker
200 gram smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Rör smör & socker lätt & luftigt! Tillsätt äggen, ett i taget, rör samtidigt! Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd till sist i de malda nötkärnorna. Grädd kakan mitt i ugnen ca 40min 175 grader. Låt kakan svalna på galler, dela den sedan i två bottnar & bred på fyllningen och sätt ihop!

Fyllning :
2 dl mjölk
1,5 dl florsocker
2 msk maizenamjöl
1,5 dl vispgrädde

Blanda alla ingredienser utom grädden i en kastrull, låt koka upp & sjud tills smeten tjocknat, ställ åt sidan och låt svalna! Vispa gräddden & vänd ner i kastrullen. Bred på fyllningen och lägg ihop kaka.

Glasyr :
2 askar philadelfiaost
3 dl florsocker
½ tsk citronsaft

Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred ut på kakan lite ojämt,  garnera med manadrinklyftor!

GLAD PÅSK alla läsare & besökare!!

3 svar till ”Påsktårta”

  1. Cat profilbild
    Cat

    GLAD PÅSK!!!!!!!!!
    Tycker din sida är helt underbar och kommer säkert komma hit dagligen.
    Tack för alla tips och framför allt alla bilder till.

    Gilla

  2. Millan profilbild

    Å vad god den tårtan såg ut! Satt och surfade lite och sökte efter matbloggar och hamnade här.

    Gilla

  3. Aradil profilbild

    Glad Påsk till dig med!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect