
Tårta till påskkärringarnas stora dag är ju ett måste! Här en saftig variant gjord på nötbotten och med philadelfia-glasyr & mandarinklyftor!

Dottern Joline 4år – Öjkrokens påskkärring 2007
Det här behöver du :
200 gram hasselnötskärnor
3 ägg
2 dl socker
200 gram smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Rör smör & socker lätt & luftigt! Tillsätt äggen, ett i taget, rör samtidigt! Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd till sist i de malda nötkärnorna. Grädd kakan mitt i ugnen ca 40min 175 grader. Låt kakan svalna på galler, dela den sedan i två bottnar & bred på fyllningen och sätt ihop!
Fyllning :
2 dl mjölk
1,5 dl florsocker
2 msk maizenamjöl
1,5 dl vispgrädde
Blanda alla ingredienser utom grädden i en kastrull, låt koka upp & sjud tills smeten tjocknat, ställ åt sidan och låt svalna! Vispa gräddden & vänd ner i kastrullen. Bred på fyllningen och lägg ihop kaka.
Glasyr :
2 askar philadelfiaost
3 dl florsocker
½ tsk citronsaft
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred ut på kakan lite ojämt, garnera med manadrinklyftor!
GLAD PÅSK alla läsare & besökare!!

Lämna en kommentar