palt_potatispalt
Som den norrlänning jag är så serveras det palt på köksbordet här i Öjkroken då & då! Här kommer ”Farmors västerbottenspalt-recept” så som det SKA smaka! 🙂

(12 stora paltar)
Det här behöver du :
16-18st medlestora potatisar (mjölig sort)
8 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk salt
600g rimmat fläsk

GÖR SÅHÄR :
Börja med att skära fläsket i tärningar. Riv potatis & häll allt i en stor bunke, blanda med mjölet + ägget + salt! Blanda allt noga för hand. Forma till bollar (storlek som mindre apelsiner) & fyll med fläsket och krama ihop. Lägg ner i kokande saltat vatten och låt sjuda ca 50-60min. Lägg upp på fat och servera med lingon och smör.

Smaklig Måltid!

8 svar till ”Farmors Västerbottenspalt!”

  1. […] en av mina absoluta favoriter! Många rynkar nog på näsan nu, men det här är gott!!!! Paltreceptet hittar du här Bröd bakat på kokspadet, hittar du här Inga kommentarer so far Kommentera RSS för […]

    Gilla

  2. Mikael Nord profilbild
    Mikael Nord

    Läste receptet på Pitepalt.Blev dock lite förbryllad… Vad är det för skillnad på på palt och kroppkakor?
    Hälsningar,
    fundersam Smålänning

    Gilla

    1. Pernilla profilbild
      Pernilla

      Kokt potatis i kroppkakor och annan kryddning

      Gilla

  3. Lina profilbild
    Lina

    oj oj oj vilken fin blogg

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Lina!
    Tackar tackar!

    Gilla

  5. Emma profilbild

    Vilken fin blogg du har, jag har länkat till dig från min sida..hoppas du inte har nåt emot det. 🙂
    Super goda recept, enkla åxå! 😀
    Palt som e så gott, vars ifrån norr e du?
    Själv bor ja i Älvsbyn (Norrbotten)

    Gilla

  6. Lena profilbild
    Lena

    Jag är från Västerbotten och jag gör palt med kornmjöl istället för vetemjöl. Kroppkakor gör jag med vetemjöl

    Gilla

Lämna ett svar till Mikael Nord Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect